LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Wiktoria Johanssons ord om psykiska ohälsan – artistens dolda kamp

08 okt, 2020 
AvAngelica Hedlund
AvLovisa Ström
Wiktoria Johansson
Wiktoria Johansson slog igenom i Melodifestivalen 2016.
Trots att karriären gått som på räls finns det andra orosmoment för artisten.
Nu berättar hon om den tuffa tiden.
”Jag har haft mycket ångest de senaste dagarna”, skriver Wiktoria på Instagram.
Annons
Wiktoria stöttas av följarna efter erkännandet – egna orden om dolda kampenBrand logo
Wiktoria stöttas av följarna efter erkännandet – egna orden om dolda kampen

Artisten Wiktoria Johansson, 23, blev känd över en natt när hon slog igenom med dunder och brak i Melodifestivalen 2016 med låten Save me. Hon tog sig direkt till final och slutade på en fjärde plats. Men innan dess har hon faktiskt synts till i tv-rutan när hon ställde upp i Lilla melodifestivalen 2011, även där hamnade hon på en fjärde plats.

Efter debuten i Melodifestivalen 2016 har Wiktoria ställt upp i tävlingen ytterligare två gånger. Andra gången hon var med var redan året efter med låten As I lay me down. Då placerade hon sig på en sjätte plats i finalen, trots att ha varit förhandsfavorit inför tävlingen.

Den senaste gången, 2019, landade hon på en hedrande sjätteplats med bidraget Not with me, där hon sjöng ut om kärlek, medan vatten föll över henne som regn.

Wiktorias stora musik-intresse

Artisten har alltid haft ett stort intresse för musik och har tillbringat många timmar vid pianot under sin barndom. Hon började tävla tidigt i talangtävlingar, och vann många av dem.

Annons

Förutom att ha synts på tv i samband med Mellon, så har artisten hunnit medverka i flera andra produktioner. Vi har bland annat fått se henne i musikprogrammen Stjärnornas stjärna på TV4 och Alla för en på SVT.

Men även om karriären har gått spikrakt framåt så finns det naturligtvis andra faktorer som kan påverka måendet och den psykiska hälsan. Nu berättar Wiktoria om hur dåligt hon faktiskt har mått den senaste tiden.

På sin Instagram berättar hon nu att hon inte mått särskilt bra den senaste tiden. Trots att hon normalt sett är en glad person kan även hon ha dippar ibland.

”Ärligt talat så har jag inte mått så bra den senaste tiden. Jag har haft mycket ångest och de senaste dagarna har varit de värsta. Jag är en glad person och jag gillar egentligen inte att dela allt på sociala medier men jag tror också att det är viktigt att visa att det inte alltid är så perfekt och glatt som det verkar.”, skriver Wiktoria på Instagram.

Annons

Enorma stödet från följarna

Det här har lett till att följarna blivit oroliga för hennes mående. Nu stöttas Wiktoria av dem och fansen skickar sina varmaste styrkekramar.

”Livets berg-och-dalbana; det går upp och ner... Bra att du berättar, det är starkt! Stora kramar!”, skriver en följare.

”All kärlek till dig och hoppas du mår bättre snart”, skriver en annan.

I ett meddelande till Hänt berättar Wiktoria Johansson att det är viktigt för henne att vara ärlig mot följarna och hon vill att folk ska veta att de inte är ensamma.

”Det är viktigt för mig att vara öppen och ärlig gentemot dom som följer mig och jag vet att det är en svår tid vi lever i nu och om jag kan få någon att känna sig mindre ensam i den så är jag gärna den personen. Förhoppningsvis öppnar det samtalet lite om hur vi mår och har mått under det här året.”, förklarar Wiktoria för Hänt.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Karin Törnblom/TT

Annons