Vädjan till SVT – efter kritiken mot Oscar Zia och Anis Don Denima

13 feb, 2021 
AvLovisa Ström
Lena Philipsson Melodifestivalen
Den här lördagen var det dags för Oscar Zia och Anis Don Denima att ta över programledarrollen i Melodifestivalen.
Men nu vädjar tittarna till SVT att de vill ha Lena Philipsson tillbaka.
Annons
Hela startfältet för Melodifestivalen 2021
Hela startfältet för Melodifestivalen 2021

Sveriges absolut största folkfest Melodifestivalen 2021 är i full gång och andra deltävlingen av programmet är nu över. De som gick vidare efter lördagens stora tävling var Dotter, Anton Ewald, Frida Green och superduon Eva Rydberg och Ewa Roos - och programledarna för kvällen var Youtube-profilen Anis Don Demina och den populära sångaren Oscar Zia. På grund av den pågående pandemin var det såklart annorlunda jämfört med tidigare år, men trots det gjorde alla inblandade väldigt bra ifrån sig.

Att programledarduon gick hem hos den yngre publiken är det ingen tvekan om, och trots att det bara gått någon timme sedan programmet avslutades har det redan haglat in tusentals av positiva kommentarer gällande Oscar och Anis insats. Det många verkar hålla med om är att det är uppfriskande att de minst sagt körde sitt egna race och gick rätt så långt utanför det slags manus som SVT vanligtvis brukar köra på.

Annons

”Kan Oscar och Anis alltid leda programmet? De är det bästa som har hänt oss! Var så skeptisk i början men två låtar in är vi kära!”, skriver bland annat en tittare.

Men den äldre generationen verkar dock inte vara lika nöjda. Nu skriver de om känslorna kring att så unga programledare tagit över och vädjar till SVT att få tillbaka Lena Philipsson som ledde tävlingen förra helgen.

Recept.se Nyhetsbrev

Kritiken mot Anis Don Demina och Oscar Zia

Många äldre verkar hålla med om att det blev lite väl tramsigt när Oscar och Anis tog över efter Lena, och på sociala medier skriver dem om sina åsikter.

”Måste det vara så mycket trams mellan varje bidrag?”, skriver bland annat en tittare.

”Men va tusan! Är det Bolibompa eller?”, skriver en annan.

Som alltid var det vissa tittare som var missnöjda med även Lenas underhållning förra lördagen, men nu verkar många istället sakna Det gör ont-sångerskan i rutan.

Annons

Tittarnas vädjan till SVT efter stora förändringen

Det är efter den stora förändringen i programmet som många helt enkelt har insett att Lenas underhållningssätt var mer i deras smak än det som visades ikväll, och i kommentarsfältet på sociala medier är det nu många som vädjar till SVT att de vill ha tillbaka Melodifestivalen-profilen.

”Behåll Lena skippa resten!”, skriver en tittare.

”Jag tycker att Lena var rolig och hon passade bra för rollen”, skriver en annan.

Beslutet om att byta programledare

Men att SVT skulle byta programledare är något som har varit känt redan från början. Då årets Melodifestivalen redan är så pass annorlunda på grund av omständigheterna så tänkte de att de lika gärna kan testa på fler nya saker.

SVT har därför överraskat med flera folkkära personligheter som ska turas om att leda programmet i år. I fortsättningen kommer alltså stora profiler som Måns Zelmerlöw, Jason ”Timbuktu” Diaketé, Shirley Clamp, Shima Niavarani, Pär Andersson och Pernilla Wahlgren ta över, och den som tar över nästa helg är Tumbuktu.

Annons
Annons