melodifestivalen 2023

Så bra är låtarna i deltävling fyra av Melodifestivalen 2023

Melodifestivalen 2023

Hur bra är egentligen startfältet i Melodifestivalens fjärde deltävling? Hänt:s Gabriella Håkansson har tjuvkikat och tjuvlyssnat!

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marcus och Martinus om att vara med i svenska Mello – okända samtalet med SVT
0:37

Efter reklamen: Marcus och Martinus om att vara med i svenska Mello – okända samtalet med SVT

(0:37)

Slå på ljud

När lördagskvällen är slut har vi hört alla bidrag som tävlar i årets upplaga av Melodifestivalen och det är en salig blandning som det bjudits på i år. Har du inte hittat din vinnare än kommer på lördag sju helt nya bidrag som kanske faller dig i smaken. Jag har precis som tidigare veckor spanat in vad vi har att jobba med och det här är mina tankar.

Kiana – Where Did You Go

Kiana

Kiana tokhyllades när hon medverkade i Talang härom året och jag tror även att svenska folket kommer älska henne i Melodifestivalen. Låten är härlig, rösten är magisk och numret showigt. Däremot är jag inte helt överens med stylisten då det ser ut som Kiana har på sig en konståkningsdräkt? Men med tanke på tonartshöjningen som kommer få alla schlager-fantaster att jubla så är risken minimal att Kianas outfit resulterar i rösttapp. Solklar semi-finalplats, vilken debut!

Signe & Hjördis – Edelweiss

Signe och hjördis

Signe och Hjördis bjuder däremot inte på en debut som gör mig riktigt lika imponerad. Jag får lite känslan av Småstjärnorna blandat med en sämre variant av Sareks dunderhit Genom eld och vatten. Klippet jag sett är från ett rep så kanske kanske levlar denna duon upp rätt många knyck, frågan är om det räcker. Jag tror tyvärr er Mello-resa slutar ganska tvärt.

Smash Into Pieces – Six Feet Under

Smash into pieces

Det är väl ungefär här som alla ni som egentligen inte vill kolla Melodifestivalen men är tvingade, plötsligt utbrister "wow den här var ju bra". Ja för Smash Into Pieces är rakt av motsatsen till schlager. Men vi ska inte underskatta rock i tävlingen, det kan ju helt klart gå hem i Eurovision. Kan det bli en semi-plats?

Mariette – One Day

Mariette

Mariette, fina, fina Mariette. Varje år hon ställer upp låter det i princip likadant men ändå går det hem i stugorna. Och jag förstår varför. Jag vet inte om jag hatar eller älskar att Mariette och hennes dansare står på en skateramp och gör hopp som på en gymnastikuppvisning. Men hoppas ingen vrickar foten bara för det här numret kommer behöva göras en gång till då det garanterat går till final.

Emil Henrohn – Mera mera mera

Emil Henorohn

Om jag refererade till Småstjärnorna tidigare så hamnade jag visst rakt in i ett omslag av en Hits for kids-skiva här. Stjärnor, paljetter och neonfärg. De yngre tittargrupperna kommer garanterat hjärtrösta tills tummarna går av medan de sjunger Mera mera mera. För min egen del hade Emil kunnat hålla sig till Tiktok.

Axel Schylström – Gorgeous

Axel Schylenström

Axel Schylström har på senaste år bara synts i tävlingen som låtskrivare. Kul att han nu gör comeback som artist. Jag är splittrad, låten är fin och Axel kan verkligen sjunga ut men det som tar mitt största fokus är klädvalet. Vem har satt på honom den här turkosa silkes-kostymen som skulle kunna vara gjord utav rester från bröderna Herreys skjortor 1984?

Axel får nog glädja sig åt att han redan har ett bidrag vidare i tävlingen, nämligen Theoz Mer av dig, för Gorgeous hamnar nog tyvärr inte i toppen under lördagen.

Loreen – Tattoo

Loreen

Tänk att man brukar säga att man sparar det bästa till sist? Och är det precis det som Melodifestivalen gjort i år? Loreen har gjort comeback i tävlingen sedan Euphoria-succén och då har det dessvärre inte gått hela vägen. Men om det är någon gång hon kanske ändå kan vara med i matchen om ytterligare en Eurovison-vinst så måste det vara med det här bidraget? Kan vi här ha hittat vår vinnare? Jag är inte övertygad men jag skulle inte vara besviken heller.

Loreen gör det på ett sätt som bara Loreen kan. Det är konstnärligt, vackert och avslutar verkligen årets deltävlingar på topp.

FOTO: Hant.se/SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN