LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Allt om Axel Schylström – flickvännen, barn, olyckan och brännskadan

23 feb, 2023 
AXEL SCHYLSTRÖM
Axel Schylström syns till lite överallt men framför allt i Melodifestivalen under de senaste veckorna.
Här är allt du vill veta om honom!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Theoz om stödet i Linköping: ”Känns ändå stort”Brand logo
Theoz om stödet i Linköping: ”Känns ändå stort”

Axel Schylström, 29, är aktuell i Melodifestivalen 2023 – både som deltagare och som låtskrivare! I den fjärde deltävlingen ställer han upp med bidraget Gorgeus, som handlar om lärdomarna han fått av att leva som brännskadad med väldigt mycket ärr.

Utöver det är han även, för andra året i rad, varit med och skrivit Theoz, 17, bidrag som heter Mer av dig. Theoz gick till semifinal och nu återstår det att se om han tar sig vidare till den stora finalen.

Axel Schylström ålder och längd?

är född den 24 mars 1993 och kommer från Norrköping. Han är en svensk sångare och låtskrivare, men faktum är att han även haft en lovande karriär som fotbollsspelare.

Axels exakta längd är i nuläget oklart men av bilder att döma är han ungefär 185 cm lång.

Annons

Axel Schylströms olycka – sanningen bakom ärren och brännskadan

I juni 2012, bara några dagar innan han skulle ta studenten, hände något som kom att sätta sina spår. Tillsammans med en kompis fick Axel ett infall och bestämde sig för att klättra upp på ett tåg som stod parkerat vid stationen i Norrköping. De visste inte att det var strömförande och Axel fick 16 000 volt genom kroppen, föll flera meter och landade på rälsen.

– Jag vaknade av att en polis stod över mig. Jag låg på rygg tvärs över spåret, tyckte det var obekvämt och frågade om jag kunde resa på mig, har Axel sagt till Aftonbladet.

70 procent av Axels hud fick brännskador av tredje graden – alla tre hudlager skadade, dessutom underliggande vävnad. Brännskadorna han fick var så allvarliga att han fick kämpa för sitt liv i flera månader. Men efter över 50 operationer och ett år på sjukhus var han redo för att ta tag i musikdrömmen.

Annons

Axel Schylströms självbiografi Bränd – en resa genom eld

Det är mycket som händer i Axels liv men trots det hinner han också klämma in föreläsningen Bränd – en resa genom eld. År 2018 gav han ut sin egenskrivna självbiografi BRÄND – En resa genom eld som skildrar hans olycka den där dagen i juni 2012.

Under 2018 utvecklades Axel till en av de mer efterfrågade föreläsarna i Sverige.

Hon är Axel Schylströms flickvän

Sedan flera år tillbaka är Axel tillsammans med flickvännen Malin Halvardsson, de fann kärleken i varandra när de pluggade på samma universitet. Förra sommaren blev de dessutom föräldrar till en dotter.

Axel Schylström om att vara pappa – beskedet om fler barn

När Hänt träffade Axel på en av Melodifestivalens efterfester berättade han om den härliga tiden som småbarnsförälder.

– Bra! Det är jobbigt att man är på en sådan här rolig fest och så saknar man sitt barn. Det är ju ett bra tecken absolut, men ja det funkar jättebra! Hon har precis börjat sova hela nätterna vilket är väldigt bra för mina påsar under ögonen, blir inte så stora då, säger Axel och ler.

Annons

Vill ni skaffa fler barn?

– Lugn nu! Men ja det kommer väl säkert att bli något, men jag orkar inte ens tänka på det. En är nog just nu känner jag.

Axel Schylström i Idol 2015

Idag är Axel en etablerad artist och låtskrivare efter att genombrottet kom när han medverkade i Idol 2015.

Hans dramatiska livsöde med brännskadan fångade svenska folket med storm och han landade till slut på en fjärde plats i tävlingen.

Axel Schylström på Instagram – bilden med dottern blev mest gillade någonsin

Att Axel njuter av pappa-rollen är ingen hemlighet, speciellt om man följer honom på Instagram. Där heter han @axelschylstrom och har 68 500 följare.

En bild med nyfödda dottern blev Sveriges mest gillade Instagraminlägg någonsin.

Axel Schylström i Melodifestivalen och låten Mer jul

Efter sin medverkan i Idol 2015 släppte Axel debutsingeln The Champion och startskottet för karriären var ett faktum.

Han är även lite av en veteran när det kommer till Melodifestivalen. År 2017 ställde han upp med bidraget När ingen ser. Han gick då till Andra chansen. Efter det har han dykt upp som låtskrivare men nu är det alltså dags för honom att ställa upp som artist igen.

En av Axels mest omtalade låtar är covern på klassikern Mer jul som är skriven av Adolphson & Falk.

FOTO: TT

Annons