ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Så bra är låtarna i deltävling två av Melodifestivalen 2023

10 feb, 2023 
Melodifestivalen 2023
Hur bra är egentligen bidragen i Melodifestivalens andra deltävling? Hänt:s Gabriella Håkansson har tjuvkikat och tjuvlyssnat!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Theos om att tävla på hemmaplan: ”Intimt och personligt”Brand logo
Theos om att tävla på hemmaplan: ”Intimt och personligt”

Mello-tåget tuffar vidare och denna helg befinner vi oss i Linköping. Ny stad, nya artister, nya bidrag men samma programledare. Vad vi kan vänta oss av Farah Abadi och Jesper Rönndahl vet vi nu ungefär men hur bra är egentligen bidragen i deltävling två?

Wiktoria – All My Life

Wictoria
Foto: SVT

Barbie-vibes? Tema rosa och glitter i mängder, det uppskattar man ju i Melodifestivalen-sammanhang. Bra låt och Wictoria börjar bli en riktig veteran i tävlingen. Jag är dock inte säker på att det håller hela vägen för en finalplats, däremot tror jag vi kommer få se henne i semin. Det är en bra låt!

Annons

Eden – Comfortable

Eden
Foto. SVT

Fint, avskalat och vackert. Stark debut för Eden som gör sitt första framträdande i tävlingen men konkurrensen är hård i deltävling två. Låten är fin och Eden är duktig men dessvärre tror jag det stannar där.

Uje Brandelius – Grytan

Uje
Foto: SVT

Uje och hans kantarell-älg-gryta borde stannat i köket. För dig som funderade på om du ens var sugen på att se Mellon ikväll kan det här absolut bli brytpunkten där du byter kanal. Edward Blom må sjungit om mat men då fick vi åtminstone se show med dansande vindruvor och ostar. I skrivande stund har jag bara sett en smygtitt av Ujes bidrag men om det inte dyker upp dansade kantareller och låten plötsligt speedas upp i 120 så tror jag dessvärre den åker rakt ur tävlingen.

Annons

Panetoz – On My Way

Panetoz
Foto: SVT

Äntligen fest igen! Om du envisades med att stanna kvar på SVT efter vaggvisan innan så vaknar du till rejält här igen. Dansa – pausa, eller bara fortsätt dansa. Med Panetoz kan ingen sitta still hemma i tv-soffan. Gänget släpper ännu en hit som kommer spelas flitigt under kommande fester och tillställningar. Det är är kanske inte är bidraget vi skickar till Eurovision men jag tror inte deras resa behöver sluta redan under lördagkvällen. Absolut en konkurrent för semifinalplatserna.

Annons

Tennessee Tears – Now I Know

Tennessee Tears

Jag slängs tillbaka till Fame, Magnus Bäcklund och Jessica Andersson, Give me your love 2023. Fast att denna duo består av Tilda Feuk och Jonas Hermansson och deras stil är country. Men dessa två tror jag kan skrälla. Skulle inte bli helt förvånad om denna duo kammar hem en vinstbiljett vidare i tävlingen.

Maria Sur – Never Give Up

Maria Sur
Foto: SVT

Här har vi någon som är segertippad att kamma hem hela tävlingen. Maria är bara 18 år gammal men utifrån självsäkerheten på scenen både gällande scenspråk och röst hade hon kunnat vara betydligt äldre. Får jag gissa kniper Maria första finalplatsen och slipper fundera på hur det ska gå under röstningsmomentet.

Annons

Numret är pampigt och det här är bara början för Maria Sur.

Theoz – Mer av dig

Theoz
Foto: SVT

Ett år äldre och ännu ett år bättre? fortsätter vara Melodifestivalens gullegris och låten är absolut en dänga. Dunvästen är i år utbytt till en bomberjacka och vi får väl se nästa år om det är Theoz som fortsätter sätta trenderna för Mello-modet med tanke på att Jon Henriks-gäng igår körde på just dunväst-looken som Theoz introducerade förra året.

Mer av dig sjunger Theoz och mer av DIG Theoz tror jag absolut vi kommer få se i tävlingen. Jag är inte helt säker på att det blir en finalplats men om inte, så hamnar han garanterat i semin. Ut åter Theoz inte och minst en 12:a kommer han kamma hem från de yngre målgrupperna.

FOTO: Hant.se, SVT

Annons