Roger Pontares oro: drabbad av mystisk ögonsjukdom

Hans ögon svullnade igen för ett år sedan. Specialistläkare och professorer har fortfarande inte kunnat hjälpa Roger Pontare som ska upp på scenen i Melodifestivalen den 11 februari.

Artisten Roger Pontare, 65, har redan vunnit Melodifestivalen två gånger. Första gången med Marie Bergman, 66,  och duetten “Stjärnorna”. Andra gången 2000 med “När vindarna viskar ditt namn” och indiandans. Även 2006 tävlade han och gick till Andra Chansen med låten “Silverland” och nu gör Roger efterlängtad comeback i festivalen med låten “Himmel och hav”.

– Låten har samma förtecken, men är inte lika bombastisk som “När vindarna viskar mitt namn”. Den är mer inspirerad av asiatiska och arabiska toner och handlar om naturen och vår miljö. Den är en sorts fundering över jorden i stort, berättar Roger för Hänt.

Roger Pontare 2014-10-27 (c) MATTSSON STEFAN / Aftonbladet / IBL Bildbyrå * * * EXPRESSEN OUT * * * AFTONBLADET / 4496

En bild av Roger Pontare tagen 2014.

Han berättar att han ska framföra låten solo, men stärkt av en fantastisk ljussättning och projektioner. Sångaren är taggad inför årets festival men trycks tillbaka något av att han råkat ut för ett jobbigt och seglivat hälsoproblem.

– Jag har problem med ögonen som är helt igensvullna och har hållit på ett år med detta. Läkarna har testat både antihistaminer, kortison och hälsokost men inget biter. De har funderat på om det kan vara cirkulationen eller lymfsystemet. Det var det inte. Det senaste är att de pratar om att det kan vara någon form av angioödem, förklarar sångaren.

LÄS OCKSÅ: TV4-profilen har opererat bort livmodern: ”Jag kämpar för mitt liv”

Han fortsätter:

– Jag har åkt runt hela Sverige och träffat olika specialister och professorer, men ingen har kunnat ställa en diagnos.

Det är tydligt att Roger är frustrerad och tyngd av oro på grund av problemen han har med ögonen.

– När man inte får adekvat hjälp börjar man undra hur det ska gå med ögonen, konstaterar han.

Kring nyår drabbades sångaren även av hudsjukdomen Rosfeber. För den fick han en stark penicillinkur och tack vare den gick även svullnaderna kring ögonen ner:

– Jag har bulor som stora bollar under ögonen. Det påverkar även mitt periferiseende även om jag ser perfekt rakt fram. Bulorna försvann tack vare penicillinet. Så fort jag slutade ta penicillin kom de tillbaka igen så inför Melodifestivalen i Malmö har jag nu påbörjat en ny kraftig penicillinkur.

Roger Pontare Pressträff Melodifestivalen 2017 2016-11-30 (c) SANDBERG MAGNUS / Aftonbladet / IBL Bildbyrå * * * EXPRESSEN OUT * * * AFTONBLADET / 4560

På presskonferensen inför Melodifestivalen i december försökte Roger Pontare dölja bulorna under ögonen med smink och ett par glasögon med tjocka svarta bågar.

Rösten är det inget fel på så Rogers medverkan är inte på något sätt hotad, men scenframträdandet är det värre med för självklart vill artisten inte ha igenmurade ögon när han går upp på scenen:

– Jag har skämtat lite om att i värsta fall år jag väl ha en sån där mask de hade på Gustaf III:s maskeradfester på 1700-talet.

LÄS OCKSÅ: Perrellis lyxköp till Mellon – lägger över 30 000 på skor

Oavsett hur bra ögonen hinner återhämta sig till lördagen den 11 februari kan Roger i alla fall vara säker på en positiv sak. Hans älskade fru Elisabeth, 64, kommer att finnas på plats i Skåne för att peppa och heja på maken:

– Vi flyger ner tillsammans. Hon är mitt stöd som alltid.

Roger Pontare med fru Elisabeth Pontare Opening of the exhibition "Good Evening Europe - 60 years of Eurovision Song Contest" at ABBA The Museum in Stockholm, Sweden 2016-05-07 (c) Karin Törnblom / IBL Bildbyrå

Roger och frun Elisabeth på invigningen av en utställning om 60 år med ESC på ABBA-muséet i maj förra året. Då bar artisten svarta solglasögon för att skyla ögonen.

Kika även på denna roliga video av oss från Melodifestivalen 2017.

LÄS OCKSÅ: Sommarbröllop för Agnes Carlsson och Vincent Pontare

Foto: Ibl

SENASTE NYTT!