TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Elsa opererade bort livmodern: "Jag kämpar för mitt liv"

02 feb, 2017 
AvOla Brising
Lycklig nybliven mamma till lille Lynn. Men vintern har varit extremt tuff för Elsa Billgren som i veckan tvingades operera bort livmodern, samma dag som hon fyllde 31.
Annons

I somras blev TV4-profilen Elsa Billgren, 31, och hennes make Pontus de Wolfe, 35, föräldrar till sonen Lynn, 7 månader. Elsa som gick så mycket som tolv dagar över tiden såg fram emot att få se sitt barn växa upp med allt vad det innebär.

Men under vintern kullkastades hela hennes värld då hon möttes av ett tufft sjukdomsbesked. Den 9 januari skriver Elsa i sin blogg:

– Ena sekunden är allt nattsvart, jag förstår inte vad som händer och vill bara gå och lägga mig under ett täcke, gråta bort dagen, äta lugnande och inte veta av någonting av vad som händer. Men så inser jag att jag har en bebis att ta hand om, ett liv som ändå måste pågå trots allt och att just idag kan jag ju leva på som vanligt, men vem vet hur det blir imorgon?

Äntligen Hemma. Säsong XXXII, episod 3. Elsa Billgren.
“Äntligen hemma”-Elsa Billgren skriver om den tuffa tiden i sin blogg. Foto: TV4

Hon förklarar vidare att hon inte är redo att prata om sina hälsoproblem än:

– Vad det är som pågår kommer jag berätta när jag själv vet mer. Men just nu väntar jag bara. Och jag är en sån som inte riktigt kan fungera när jag väntar. Känner igen mig så himla mycket i de två veckorna jag gick över tiden som gravid. Varje sekund var en extra dag. Så är det nu igen, fast nu är jag rädd också. Rädd för hur mitt liv kommer se ut. Jag har haft en plan, men nu är mattan bortdragen under mina fötter.

Annons

LÄS OCKSÅ: Elsa Billgren är nybliven mamma: “Jag älskar dig min son”

Den 30 januari fortsätter Elsa berätta om hur mycket hon älskar sin son och att hon kämpar för sitt liv:

– Den här vintern har varit den värsta och bästa i mitt liv. Bästa för att jag har fått en unge som jag älskar mer än jag trodde var möjligt. Det är ju sånt folk säger när de får barn, men något jag inte förstått vidden av förrän jag själv låg där med en annan människa i min famn. Den värsta för att jag kämpar för mitt liv.

När Elsa i tisdags fyllde 31 år bloggade hon igen. Den här gången från sjukhuset, illustrerat med en bild av hur hon ammar Lynn i sjukhussängen. Samtidigt avslöjade “Äntligen hemma”-profilen att hon precis har opererat bort livmodern:

– Igår var jag 30 år och det känns som ett helt annat kapitel i mitt liv. Idag fyller jag 31 år och vaknar upp utan livmoder men med min son vid min sida. Helt nya förutsättningar i livet, en hel del kämpa och rädsla kvar, men nu är jag iallafall förbi en stor kulle av detta.

Annons

LÄS OCKSÅ: ”Äntligen hemma”-Hanna Wessman har gift sig

Hon gör sitt bästa för att vara stark och se positivt på framtiden:

– Låt våren vara grönskande livlig och full av äventyr. Man vet aldrig vart livets bana tar en. Ena sekunden tror man att man har allt under kontroll, den andra står man där och håller i sig medan det far av sig själv. Viktigast är dock det som ändå finns, och det kommer jag alltid få ha kvar, här och nu och varje dag.

Att operera bort livmodern kallas för hysterektomi. Orsaken till att Elsa Billgren genomgått hysterektomi har hon än så länge inte velat berätta. Maken Pontus förklarar för Hänt:

– Elsa har ingenting att tillägga utöver vad hon delar med sig av i sin blogg.

FOTO: Ibl, TV4

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons