LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Robin Bengtssons kris – har skrivit om hela succélåten

21 feb, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Robin Bengtsson gick till final i Melodifestivalen 2017 med sitt bidrag "I can't go on" – men redan nu har han spelat in en ny version av låten, med en helt annan text.
Annons

Artisten Robin Bengtsson, 26, gick direkt till final i Melodifestivalen 2017 i helgen med sitt bidrag “I can’t go on”. Låten gick hem i tittarnas hjärtan och han kom bland annat före artister som FO&O och Anton Hagman, 18, i tävlingen.

Men redan på måndagen efter vinsten gick Robin Bengtsson in i studion igen och har nu spelat in en helt ny version av sin låt. Anledningen? Han har valt att helt stryka ordet “fucking”, som förekom inte mindre än åtta gånger i den första versionen, ur låten. Det avslöjar artisten i tv-programmet “Breaking news” med Filip Hammar, 41, och Fredrik Wikingsson, 43, på Kanal 5.

–  Jag har fått en massa skit den här veckan för att jag sjunger ”fucking”, precis som Lisa Ajax har fått. Så i dag har jag varit och spelat in låten igen och bytt ut ordet, säger Robin Bengtsson i programmet.

Han syftar på att Lisa Ajax, 18, sjunger ordet “fuck” tio gånger i sitt bidrag “I don’t give a” som också tävlar i Melodifestivalen. Ord som “fuck” och “fucking” är totalförbjudna att sjunga i Eurovision song contest, så för att en låt ska få tävla där måste orden strykas ur texten.

Annons

Och nu behöver Robin Bengtsson alltså inte längre oroa sig för att stoppas om han skulle få chansen att representera Sverige i Eurovision. I den nya, inspelade versionen av låten har nämligen raden “fucking beautiful” bytts ut mot “freakin’ beautiful”.

– Jag har gjort det för att jag ville göra det, inte för att jag måste. Om jag till exempel vinner hela skiten och går till Eurovision, så får jag ändå inte sjunga det ordet där. Då hade jag ändå behövt byta ord, säger han i “Breaking news” och fortsätter:

– Plus att radio i andra länder än Sverige inte spelar låten om jag sjunger det ordet, så då måste man ändå ha en radio edit av låten. Så det var lika bra att göra en ny version.

https://www.instagram.com/p/BQwzZMtgiDP/?taken-by=robinbengtssons

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons