Lisa Ajax ger svar på tal om skandallåten: "Det är löjligt"

Lisa Ajax tvingas skriva om sin Melodifestivalen-låt om den skulle gå vidare till Eurovision song contest – eftersom hon sjunger ett fult ord i den. Nu svarar artisten på all uppståndelse.

Det var i onsdags som det framkom att Lisa Ajax, 18, sjunger ordet “fuck” inte mindre än tio gånger i sin Melodifestivalen-låt “I don’t give a”. Ordet “fuck”, som på engelska kan betyda “knulla”, är inte tillåtet att sjunga i Eurovision Song Contest, vilket innebär att låten måste skrivas om ifall den skulle vinna Melodifestivalen.

Lisa Ajax berättar nu att hon tycker att uppmärksamheten kring hennes låttext har varit överdriven.

– Det är bra att folk får tycka och tänka, men jag hade aldrig gjort det till en så stor grej. Jag tycker det är roligt att så många pratar om låten, men jag tycker att det är lite löjligt att göra en så stor grej av ordet. Liksom, alla har hört ordet innan och de som inte har hört det är nog små barn och de kommer inte ens förstå vad jag sjunger, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Lisa Ajax visar upp sitt lyxiga hotellrum – spana in!

Melodifestivalen-deltagaren berättar också att hon inte menar den grova översättningen av “fuck” när hon sjunger ordet, utan mer i en kontext att man inte bryr sig. Låten “I don’t give a” handlar om en kärlekshistoria där folk säger att paret inte borde vara tillsammans – men att de struntar i vad alla säger.

– Jag tycker inte att det är ett fult ord i det sammanhanget. Det är som att säga “fuck cancer”. Man kan inte säga typ “bu för cancer”, för det blir inte samma effekt som att säga “fuck”. Det är exakt samma sak med hur jag sjunger det i min låt, säger hon till Hänt.

Eurovision Song Contest är hittills ganska långt borta och först är det dags för deltävling för Lisa Ajax. I Melodifestivalen finns inga regler som stoppar artisten från att sjunga vilka svordomar hon vill.

– I Eurovision får man inte sjunga svordomar, men i Mellon är det fritt fram att svära, säger hon.

Brukar du själv använda fula ord privat?

– Ja, när jag blir förbannad kan jag säga riktigt fula ord. Typ könsord. Jag svär väldigt mycket. Men I don’t give a fuck, säger Lisa Ajax och skrattar.

LÄS OCKSÅ: Lisa Ajax tvingas göra om sin låt inför Eurovision

FOTO: IBL