Lisa Ajax tvingas ändra sin låt inför Eurovision

På lördag går den andra deltävlingen i Melodifestivalen av stapeln i Malmö där Lisa Ajax tävlar. Men redan innan tävlingen stoppas hennes låt från att medverka i Eurovision song contest.

I helgen är det dags för den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2017. Den går av stapeln i Malmö och Lisa Ajax, 18, är en av tio artister som kommer att stå på scenen och framföra sitt bidrag. Men nu har hon stött på ett stort problem som kan hindra henne från att ta sig till Eurovision.

När låten offentliggjordes i eftermiddags så reagerade många starkt och snabbt på låttexten. Hela tio gånger sjunger Lisa Ajax ordet ”fuck” och eftersom att det anses vara ett av engelska språkets grövsta ord så bryter det mot reglerna. Enligt Eurovision song contests så är svordomar och andra grova ord inte tillåtna och kan leda till diskvalificering.

– Eurovision song contest är en familjeshow och låttexterna till alla bidrag måste reflektera det, säger en talesperson för EBU enligt Aftonbladet.

Så om det blir så att Lisa går vidare till Eurovison med sin låt så kommer hon att bli tvungen att ändra i sin låttext, annars är hon ute ur tävlingen.

Lisa Ajax Melodifestivalen, final, Friends Arena, Solna, 2016-03-12 (c) Karin Törnblom / IBL

Det här blir andra gången som Lisa Ajax tävlar i Melodifestivalen, förra året gick hon direkt till final med låten “My heart wants me dead”.

Hänt har sökt Lisa Ajax för kommentar.

LÄS OCKSÅ: Lisa Ajax om näthatet: “klart det gör ont”

Senaste nytt