Robin Bengtsson kan stoppas – sjunger förbjudet ord

Det är inte bara Lisa Ajax som sjunger fula ord i Melodifestivalen 2017 – nu står det klart att också Robin Bengtsson måste ändra sin låt om han vinner.

Så sent som förra veckan uppstod stor kalabalik kring Lisa Ajax, 18, och hennes bidrag “I don’t give a”. Anledningen? Sångerskan sjunger nämligen ordet “fuck” på tio ställen i sin låt, ett ord som är totalförbudet att sjunga i Eurovision song contest. Det gör att låtskrivarna kommer att tvingas att skriva om låten ifall Lisa skulle vinna svenska Melodifestivalen.

Men det är inte bara Lisa Ajax som sjunger fula ord på scenen i årets tävling. Den här veckan uppträder artisten Robin Bengtsson, 26, – och nu står det klart att han kommer att framföra en låt där han sjunger ordet “fucking” åtta gånger.

I låten, som heter “I can’t go on”, sjunger artisten bland annat raden ”I just can’t go on no more when you look this fucking beautiful”.

– Jag tycker det är lite överdrivet och att det inte är en så himla farlig svordom. Jag tycker det är som att säga “fan” eller “jävlar” och det är ganska många artister som gör det här i Sverige men ingen klagar på det. Det är lite löjligt, säger Robin Bengtsson till SVT.

LÄS MER: Lisa Ajax ger svar på tal om skandallåten: “Det är löjligt”

Robin Bengtsson tävlade även i Melodifestivalen förra året och gick då direkt till final med sin låt “Constellation prize”. Om han skulle vinna den svenska uttagningen i år och tävla i Eurovision song contest i Kiev så är artisten trots allt redo att byta ut ordet “fucking” i sin låt.

– Det går väl att byta ut mot ett pip kanske, som de gör på MTV. ”Freaking beautiful” kan man till exempel sjunga, eller någonting. Det får vi ta då, det känns som om det inte behövs någon plan för det nu, säger Robin Bengtsson till SVT.

Se när Hänt hjälper Lisa Ajax att hitta nya, mer ofarliga ord att sjunga i sin låt!

LÄS MER: Lisa Ajax visar upp sitt superlyxiga rum – spana in!

Foto: IBL

SENASTE NYTT!