TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Pernilla Wahlgrens känga mot artisterna i Melodifestivalen 2022

05 mar, 2022 
Melodifestivalen och Pernilla Wahlgren
Melodifestivalen är i full gång och snart vankas det final.
Men någon som inte alls varit insatt i årets tävling är Pernilla Wahlgren, som nu skickar en känga till programmet.
– Det ska ändå vara några stycken varje gång som man vet vilka det är, säger hon i Wahlgren & Wistam.
Annons
Klara Hammarström om relationen med Liamoo: ”Jobbigt”Brand logo
Klara Hammarström om relationen med Liamoo: ”Jobbigt”

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam driver podcasten Wahlgren & Wistam sedan flera år tillbaka.

Och under förra veckans avsnitt diskuterade duon den pågående Melodifestivalen och de verkade inte helt nöjda denna gång. Faktum är att de inte alls har fastnat för programmet som de annars gör.

Pernilla Wahlgren har varit programledare för Melodifestivalen

Alla Mello-älskare minns säkerligen att Pernilla Wahlgren själv var programledare under en deltävling förra året tillsammans med komikern Per Andersson. De hyllades för sin show och bjöd på både skratt och skämtsam dramatik på scenen.

– Man har ju fått fina recensioner tidigare. Men detta var helt otroligt. När jag vaknade i morse hade jag över femtusen kommenterar på Instagram. Jag har också fått så otroligt fina sms från kolleger, folk i branschen och vänner, berättade Pernilla Wahlgren till Expressen efteråt.

Annons

Men för alla som hoppats och väntat på att Pernilla ska ställa upp med ett sjungande bidrag så är det inte aktuellt längre.

– Jag känner att jag nog har gjort mitt. Men jag kan tänka mig att vara programledare varje år. Det är så himla kul.

Pernilla har ställt upp i Melodifestivalen hela fem gånger, år 1985 var första gången med hitlåten Piccadilly Circus. Därefter Tvillingsjäl, Let Your Spirit Fly med Jan Johansen, Jag vill om du vågar och On Top Of The World.

Kängan mot Melodifestivalen: ”Jag tyckte inte det var...”

Sofia och Pernilla kommer sedan in på schlagertävlingen under deras samtal i Wahlgren & Wistam. Men faktum är att de inte har haft någon koll alls på årets tävling, den senaste deltävlingen kände Pernilla enbart till en artist.

Annons

– Men du det är ju Melodifestivalen, jag har liksom inte... Vi brukar ju prata så mycket om Mello men vi har inte gjort det i år. Jag tror varken du eller jag har sugits in i det, säger Sofia Wistam.

– Nej, jag vet inte. Jag tittade på kvällens tävlande och jag tyckte inte det var, alltså jag vet knappt vem någon är. Anna Bergendahl, jag tror det var den enda jag kände till, säger Pernilla Wahlgren.

Pernilla poängterar att det ändå borde vara några artister varje gång som man känner igen.

– Det klart att det är roligt att det är en tävling för nya människor också, nya artister och att folk kan slå igenom och sådär. Men ja, alltså det ska ändå vara några stycken varje gång som man vet vilka det är. Men jag har ingen aning, det kanske är jätte, jättebra. Jag ska inte säga någonting, säger Pernilla Wahlgren och fortsätter:

– Men nej jag vet inte, ibland är det bara så att man inte riktigt sugs in, det har du rätt i.

FOTO: Jessica Gow /TT / Karin Törnblom/TT

Annons