SVT-tittarnas skarpa kritik mot Oscar Zia – efter händelsen i Melodifestivalen

Oscar Zia, Melodifestivalen 2022

Oscar Zias programledarinsats i årets upplaga av Melodifestivalen har hyllats av svenska folket.
Men nu är det en del upprörda SVT-tittare som höjer sina röster för att lyfta kritik mot programledaren.
Läs här för att veta varför!
0:53

Efter reklamen: Klara Hammarström om relationen med Liamoo: ”Jobbigt”

(0:53)

Den stora musikfesten Melodifestivalen 2022 har visat sig vara en riktig nagelbitare. Nu är det bara semifinalen och finalen som återstår innan vi vet vilket svenskt bidrag vi skickar till Eurovision song contest i Turin, Italien.

Programledaren för Melodifestivalen i år är artisten Oscar Zia, 25, som debuterade redan förra året, men då endast för en deltävling och alltså inte för hela turnén. I år har han stöd i kulisserna av Musikhjälpen-profilen Farah Abadi, 34. Duon har hyllats av många trogna fans!

Men efter en händelse i deltävling nummer fyra, som ägde rum i lördags, riktas nu en del kritik mot den hyllade programledaren. Varför då?

Upptäckten med 14-årige Theo väcker ilska: ”Förbannad”

Oscar Zias låt i Melodifestivalen 2022 – mellanaktsnumret i deltävling 4

Den sista deltävlingen, innan den stundande semifinalen och slutligen finalen, bjöd på mycket underhållning. Klara Hammarström, 21, vann deltävlingen och gick direkt till final med låten Run to the hills. Den återförenade gruppen Medina tog sig också till final med låten In i dimman, efter en omvälvande poängutdelning.

Anna Bergendahl, 30, och rockbandet Lillasyster tog sig vidare till semifinalen där de alltså får tävla om en plats i den stora finalen 12 mars i Friends arena. Men vad hände mer då i denna pampiga och sista deltävling?

Jo, programledaren Oscar Zia uppträde själv med ett sångnummer som taget ur en musikal.

– Nu så har ni tittare fått höra alla bidrag och ingen annan människa är gladare än just jag. Nu har vi bara semin och finalen kvar, sen så måste jag på rehab i 70 dagar, sjunger Oscar i numrets sketchiga intro som följs av den trallvänliga refrängen:

– För vilken jäkla press det är, att vara programledare.

Oscar Zias mellanaktsnummer i fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2022 var som taget ur en musikal.

Oscar Zias mellanaktsnummer i fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2022 var som taget ur en musikal.

FOTO: Jessica Gow /TT

Sanningen bakom artistnamnet ”Liamoo”

Se klippet här!

SVT-tittarnas skarpa kritik mot Oscar Zia – efter händelsen i Melodifestivalen

Numret som Oscar framförde hyllades av majoriteten av tittarna. Många menade till och med att vi borde skicka Oscar till Eurovision istället.

Men det fanns också några bekymrade röster som lyfte ett annat perspektiv. Detta i kommentarsfältet under ett inlägg på SVT:s Facebooksida.

Blir ledsen när min 5-åring undrar varför Oscar Zia sjunger fula ord. Kan man inte höja nivån lite?”, skriver en tittare som kritiserar språkbruket i mellanaktsnumret.

Och flera håller med.

Igenkänning på den”, skriver en annan person.

Melodifestivalen är till stor del till för familjen och barn. Svärord hör inte dit. Vi har tittat i efterhand på söndagen och språket är ju såklart detsamma, så tiden är inte avgörande för den frågan.. uruselt producerat i år och väldigt låg nivå”, påpekar en tredje.

Ja, smaken är ju som baken! Men oavsett vad man tycker om Oscars språkbruk så kan vi i alla fall konstatera att han allt som allt levt upp till rollen som en underhållande och engagerande programledare!

FOTO: Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet, Jessica Gow /TT

SENASTE NYTT!