AvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjar
LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Melodifestivalen-programledaren Kodjo Akolors barnbesked

10 feb, 2023 
KODJO AKOLOR
I höstas blev Mello-profilen Kodjo Akolor pappa för tredje gången.
Nu berättar han för Hänt om det blir några fler barn i framtiden.
– Det är ju så kul att öva på att göra barn, förklarar han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Eva Rydberg och Ewa Roos återvänder till Mello – det här kan du förvänta digBrand logo
Eva Rydberg och Ewa Roos återvänder till Mello – det här kan du förvänta dig

Kodjo Akolor, 41, har många strängar på sin lyra och har varit programledare i stora sammanhang såsom Morgonpasset i P3, Musikhjälpen och Melodifestivalen.

Kodjo hade jobbat på P3 i 13 år innan han släppte bomben tidigare i år – nämligen att han slutar. Idag är han "arbetslös" som han kallar sig själv.

– Nja, alltså jag är ju arbetslös, eller frilans säger man ju! Så jag har mycket tid att vara hemma och det är faktiskt jävligt skönt, säger han till Hänt.

Trots att Kodjo hoppat av sin tjänst i radio så ligger han inte på latsidan, han har nämligen blivit programledare för ett helt annat program.

Kodjo Akolor om nya programledar-rollen

Uppladdningen för Melodifestivalen 2023 är i full gång och det är första gången sedan 2020 som "Mello-turnén" är ute på vägarna igen. Men det är inte i det programmet som vi kommer få se Kodjo i framöver.

Annons

Han är nämligen aktuell i Prime Videos nya satsning Good luck guys. Programmet går ut på att sätta ett par kändisar på en strand i Thailand och se om de klarar att överleva.

När Hänt når Kodjo berättar han om beslutet att tacka ja till rollen. På frågan om det var ett självklart beslut svarar han:

– Inte direkt. Eller snarare såhär. Ja, under förutsättningen att det inte skulle bli ett "klassiskt realityprogram". Jag kände mycket såhär att vi har sett mycket reality, det finns mycket reality men jag tyckte det var viktigt att vi skulle hitta något sätt att leka med reality-formatet liksom. Så när de sa "ok vi kör", så hakade jag på!

Kodjo Akolors nya barnbesked – tre månader efter sonens födsel

Till skillnad från deltagarna fick Kodjo ha med sig hela sin familj och hustrun Olga Nikrasova Akolor, 38, som då var gravid med parets tredje barn.

Annons

– Nej, de följde med hela familjen, sådan är jag, family first!, förklarar Kodjo.

Med tanke på att Kodjo kör frilans nu så har han mer tid att vara hemma med barnen och efter tre barn har han blivit riktigt rutinerad i pappa-rollen. Men om det blir några fler barn återstår att se.

– Men just nu, jag vet inte, det är tre månader in. Det kanske kommer någon rubrik om något år "Kodjo Akolor ska skaffa sitt fjärde", det är ju så kul att öva på att göra barn. Så kommer det ut en bebis och man bara "kolla vad sjukt, igen", säger Kodjo till Hänt.

Det finns dock ett problem och det är att Kodjos bil i dagsläget är full.

– Det är ju fullt i bilen, så kan jag säga, säger Kodjo skämtsamt.

GOOD LUCK GUYS 2023
Kodjo och deltagarna i Good luck guys.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons