Här är allt du vill veta om artisten Emmi Christensson

Emmi Christenssen är en artist

Emmi Christensson är en av artisterna som uppträder i Bingolottos uppesittarkväll 2021.
Vem är artisten? Har hon pojkvän?
Här är allt du behöver veta om Emmi!
3 snabba dejtfrågor med Wilma Lidén
Slå på ljud

Emmi Christensson, 37, har synts i flera populära SVT-program, exempelvis Så ska det låta, Allsång på Skansen och Moraeus med mera.

Nu uppträder hon på Bingolottos uppesittarkväll.

Emmi Christenssons pojkvän Teodor Geigant – har två barn ihop

Artisten Emmi Christensson har länge levt ihop med sin pojkvän Teodor Geigant, 35. De bor tillsammans i en lägenhet i Stockholm.

I februari år 2019 fick paret sitt första gemensamma barn, sonen Mio, som idag är 2 år gammal. Två år senare, 2021, fick paret sitt andra barn, sonen Viggo.

Vad heter Emmi Christensson på Instagram?

Emmi är inte bara aktiv som artist utan även på sociala medier. På Instagram heter hon emmichristensson och har i skrivande stund strax under 5 000 följare.

På den sociala plattformen delar hon med sig av en hel del musik och även mycket familjebilder.

Vinbergs kyrka, Så ska det låta, julkonsert och Melodifestivalen 2018

År 2018 tog Emmi ett vågat kliv i karriären och medverkade i Melodifestivalen med bidraget Icarus. Låten skrevs av Thomas G:son, Christian Schneider, Andreas Hedlund och Sara Biglert och detta var alltså artistens debut i tävlingen.

Men Emmi Christensson är främst känd från musikalscenen, där hon arbetat de senaste tio åren.

Emmi Christensson har synts i olika uppsättningar av kända musikaler som Sound of music, Mamma mia och West side story, men mest känd är hon för sin roll som Christine Daaé i Phantom of the opera.

2014 fick hon rollen på Her Majesty’s Theatre i London och spelade rollen över 300 gånger fram till 2016. Då flyttade hon rollen till Sverige och fortsatte spela Fantomen på operan mot Peter Jöback på Cirkus i Stockholm.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Förutom musikaler så har Emmi Christensson även sjungit nationalsången inför landskampen mellan Sverige och Island på Råsunda fotbollsstadion 2007. Dessutom gör hon rösten till Belle i Disney-filmen Skönheten och Odjuret som kom år 2017.

Emmi Christensson kommer från Vessigebro i Halland och har studerat på Sturegymnasiet i Halmstad. Hon är även lillasyster till operasångerskan Malin Christensson.

LÄS OCKSÅ: Så lång är Lotta Engberg och 5 saker du undrar – relationen med Mikael

LÄS OCKSÅ: Lotta Engbergs vassa pik mot Kalle Moraeus – efter orden

FOTO: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN