Sanningen om Lotta Engbergs riktiga namn – heter inte Lotta

Lotta Engberg heter inte Lotta - heter egentligen charlotte

Lotta Engberg blev känd för hela svenska folket redan på 80-talet.
Hon har sedan dess gått under artistnamnet Lotta Engberg.
Men sanningen är att hon faktiskt inte heter Lotta.
Här kan du läsa mer om programledarens riktiga namn!

Lotta Engberg, 58, är en av Sveriges mest folkkära artister och programledare. Något som kanske inte alla visste om henne är att hon faktiskt egentligen inte heter Lotta.

Lotta Engbergs långa karriär

Lotta har ett gediget cv inom nöjesbranschen. Hon kan titulera sig som bland annat sångpedagog, programledare och sångerska inom dansband, musikal, schlager och vispop.

Tillfället då Lotta charmade hela svenska folket för första gången var när hon i februari år 1987 framförde bidraget Fyra Bugg & en Coca Cola i Melodifestivalen. Om hon vann? Jajjemen. Hon var dessutom höggravid vid tillfället.

I april samma år födde hon sin dotter Amanda Engberg och representerade Sverige bara tre veckor därpå i Eurovision Song Contest.

Efter detta har Lottas karriär gått spikrakt uppåt. Nu är hon en av Sveriges mest omtyckta programledare som leder bland annat TV4-programmen Lotta på Liseberg och BingoLotto.

Lotta Engberg är programledare för Lotta på Liseberg

Lotta Engberg.

FOTO: Tommy Holl/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför har Lotta Engberg behållit ex-makens efternamn

Lotta Engberg hette från början Pedersen i efternamn. Men det efternamnet gifte hon bort år 1986 när hon sa ja till äktenskapet med ex-maken Anders Engberg.

Lotta och Anders separerade år 1994, och några år senare hittade Lotta kärleken på nytt. Denna gång var den lycklige Patrik Ehlersson, som hon sedan gifte sig med år 1999. Men där blev det inget namnbyte, Lotta valde att behålla ex-makens efternamn Engberg och har gjort sedan dess.

Hur träffades Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström? Här är hela storyn

Vad är Lotta Engbergs riktiga namn?

Under alla dessa år i rampljuset har folket och fansen kallat henne för Lotta. Men sanningen är alltså att hon inte heter Lotta. Det är bara ett artistnamn, men också ett smeknamn.

Så vad heter Lotta egentligen? Programledaren och artistens riktiga namn är Charlotte Engberg. Hon har även ett mellannamn, Anna. Så fullständiga namnet är alltså Anna Charlotte Engberg. Men för många kommer hon nog alltid vara Lotta!

LÄS OCKSÅ: Lotta Engbergs vassa pik mot Kalle Moraeus – efter orden

LÄS OCKSÅ: Lotta Engberg om döttrarnas ord – inför Lotta på Liseberg

FOTO: Tommy Holl/TT

Senaste nytt