Lotta Engberg om döttrarnas ord – inför Lotta på Liseberg

Här är alla artister som uppträder i Lotta på Liseberg 2020

Äntligen är vankas det premiär för Lotta på Liseberg, med ingen mindre än Lotta Engberg.
Men vad tycker Lottas döttrar om att hon är en sångfågel egentligen?
Enligt Lotta själv är de inte alltid så entusiastiska över det..
Allt om Lotta Engberg
Slå på ljud

Lotta Engberg, 57, är artisten och programledaren som charmat hela Sverige i och med sina uppträdanden och uppdrag som allsångsledare på Liseberg.

Country- och dansbandssångerskan har medverkat i Melodifestivalen flera gånger. En succé som är aktuell just nu är TV4:s Lotta på Liseberg, där hon programlett showen i hela elva säsonger! Men där tar inte programledarkarriären slut, utan hon har även kört några år av Bingolotto.

I och med sina arbeten som sångerska och programledare har hon blivit ett enormt välkänt ansikte för svenska folket, och med det även otroligt folkkär.

Men vad tycker Lottas döttrar om allt sjungande? Även om de är ett enormt stöd för Lotta så kanske de inte alltid är så peppade på att hon promt ska sjunga precis vart hon än går.

Lotta Engberg rosa bakgrund

FOTO: Anders Ylander/TT

Lottas döttrar Malin och Amanda

År 1988 gifte sig Lotta Engberg med saxofonisten Anders Engberg, 68. Kärleken spirade på rejält till år 1994, då ex-paret valde att gå skilda vägar. Men däremellan hann de få två barn, döttrarna Malin Engberg, 33, och Amanda Engberg, 31.

Men det är inte alltid barnen väljer att kliva i sina föräldrars fotspår. Både Amanda och Malin har nämligen valt att leva sina liv utanför strålkastarljuset. Även om både mamma numera är en folkkär programledare och pappa en känd musiker så syns barnen inte till alltför ofta i det offentliga.

När Lotta tävlade i Let’s dance 2014 fanns dock döttrarna som städ i publiken. Då fick även tittarna se hur extremt lika Lotta och dottern Malin är varandra. Det kan ju nästan snackas om kopior?

Malin och Amanda Engberg.

Malin och Amanda Engberg med sina bebisar på plats i Let’s dance-publiken 2014. Foto: Karin Törnblom/TT

Frågan är ju vad de tycker om att höra mamma Lotta sjunga hela tiden?

”Skäms”

I en intervju med Folkspel berättar Lotta Engberg att hon inte kan tänka sig ett liv utan sången.

– Nej, nej, nej. Du måste stoppa in en kon i munnen på mig för att få mig att inte sjunga, säger hon i intervjun. Detta är såklart något som döttrarna fått ta del av under sin uppväxt.

– Mina döttrar har alltid varit väldigt snälla mot mig, men det här är en sak som gjort att de ibland skäms för sin mamma, säger Lotta och fortsätter:

– Att jag sjunger lite var som helst utan att jag är medveten om det. Då säger de ibland: ‘Tyst, mamma!’

FOTO: TT

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

SENASTE NYTT!