LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Marcus och Martinus vinner Melodifestivalen 2024 – resultatet i finalen

09 mar, 2024 
Melodifestivalen 2024
Finalen av Melodifestivalen 2024 är avslutad och det blev Marcus och Martinus som tog hem vinsten!
I maj kommer artisterna alltså att få representera Sverige i Eurovision song conest.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Massiva kritiken mot Melodifestivalen – nu svarar ElecktraBrand logo
Massiva kritiken mot Melodifestivalen – nu svarar Elecktra

I december gick SVT ut med alla artister och musikgrupper som ställer upp i Melodifestivalen 2024. Den första deltävlingen ägde rum i Malmö i början av februari och finalen gick såklart av stapeln i huvudstaden.

Men det är inte Stockholm som är värdstad när det är dags för Eurovision song contest 2024, istället är det Malmö arena som gäller då.

Marcus och Martinus vinner Melodifestivalen 2024

Strax efter att det blev känt vilka som ställer upp i Mello började svenska folket betta om vem som tar hem vinsten. Tidigt stod det klart att Marcus & Martinus samt Danny Saucedo hörde till favoriterna.

Annons

När alla deltävlingar visats var det fortsatt den norska tvillingduon som som toppade oddslistan. Hade tittarna rätt? Ja! Efter en rafflande final står det klart att det är Marcus och Martinus som fått allra flers röster och därmed är vinnare av Melodifestivalen 2024.

Se hela resultatet i finalen av Melodifestivalen 2024

Hur blev egentligen resultatet? Det har Hänt såklart koll på!

1. Marcus & Martinus

2. Medina

3. Smash into pieces

4. Cazzi Opeia

Annons

5. Liamoo

6. Danny Saucedo

7. Maria Sur

8. Annika Wickihalder

9. Jacqline Moss

10. Jay Smith

11. Lisa Ajax

12. Dotter

Resultatet i Melodifestivalen 2024.

Snackisarna i Melodifestivalen 2024 – tittarnas kritik mot finalkvalet

Det här blev en rejäl dramatisk omgång av Melodifestivalen. En av de största snackisarna har onekligen varit Gunilla Persson, som låg i botten på bettingsidorna i början av året. Hon lyckades charma tittarna med sitt bidrag I Won't Shake (La La Gunilla) och tog sig hela vägen till finalkvalet, där det tog stopp.

Annons

På tal om finalkvalet så är det det moment som mötts av mest kritik under alla deltävlingar 2024. Det blev Jay Smith och Annika Wickihalder som tog sig vidare till finalen därifrån. Båda dessa artister tävlade i deltävling fem och hade alltså precis fått framföra sitt bidrag i direktsändning när röstningen drog igång. De artister som tagit sig vidare från tidigare deltävlingar hade inte den chansen och tittarna ansåg att det därför blev orättvist.

Melodifestivalens projektledare, Anders Wistbacka, menar att man kommer att se över detta inför nästa års upplaga av programmet.

– Det kommer vi absolut göra, om vi inte gjorde det vore det oseriöst, sa han till SVT efter att finalkvalet mötts av kritikstorm.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Annons