Måns Zelmerlöw vet hur han ska vinna i Wien: "Jag ska uppträda i lederhosen"

Han vann överlägset i Melodifestivalen. Nu har Måns Zelmerlöw taktiken klar för sig hur han ska erövra Europa.

Måns Zelmerlöw, 28, tog jordskredsseger en med “Heroes” i Melodifestivalen. Nio av elva omröstande länder i Europa gav sina 12-poängare till artisten och totalt landade Måns på 288 poäng, mer än dubbelt så mycket som tvåan Jon Henrik Fjällgren, 27, som landade på 139 poäng. Nu laddar Måns Zelmerlöw stenhårt för Wien och Eurovision Song Contest.

– Jag ska satsa allt för att gå så långt som möjligt i Europa. Vi ska förfina det här numret ytterligare, sedan ska vi vinna i Wien! Jag har en riktigt jäkla bra låt och jag tror att den kan väldigt långt, sa Måns på Mellons efterfest.

Nu slipar han på invasionsplanerna.

– Jag ser fram emot att åka ut i Europa. Jag har tyckt om att prata engelska i intervjuer och det kommer väl bli mer av det. Jag kör språkvägen, jag pratar ju tyska och franska och kan hälsningsfraser och ta mig fram på bosniska. Så jag tänker att redan där kan jag charma lite, säger Måns.

Måns Zelmerlöw efter Mellovinsten. Foto: IBL

Måns har hyllats för sin tekniska skicklighet i numret och funderar på att lägga in pyroteknik till sista refrängen. Han har även en annan hemlig taktik för att gå långt i tävlingen.

– Det kanske även blir ett klädbyte. Det blir ingen kavaj, fast lederhosen skulle ju passa väldigt bra i Wien, säger Måns till Aftonbladet.

Zelmerlöw har tränat stenhårt inför Melodifestivalen och intog scenen med sin nya superkropp. Strax före tävlingen lovade han att han ska genomföra en svensk klassiker nästa år, vilket innebär att man tävlar i Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet under en period av ett år. Innan dess har dock Måns andra viktiga saker som väntar.

– Det blir total däckning med pizza, chips, godis och nån serie. Jag ska unna mig allt i en vecka.

Andra läser också:

Så botar du bakfyllan från helvetet – 9 stensäkra tips

23 leksaker som garanterat kommer att traumatisera dina barn för resten av livet

18 gånger vi insåg att världen behöver fler sexscener med Charlie Hunnam