LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Därför känner du igen Malin Christin i Melodifestivalen 2022

22 feb, 2022 
Malin Christin och Wiktoria
Malin Christin tävlar i Melodifestivalen 2022 med bidraget Synd om dig.
Verkar hon bekant? Kanske liknar Malin någon?
Här kan du läsa var du sett henne tidigare!
Annons
Linda Bengtzings ord efter infekterade triangeldramat med kärleken Peter – Se klippet härBrand logo
Linda Bengtzings ord efter infekterade triangeldramat med kärleken Peter – Se klippet här

När SVT avslöjade alla artister som tävlar i Melodifestivalen 2022 så visade det sig att Malin Christin är en av dem. Hon tävlar med låten Synd om dig, som är skriven av Jonathan Lavotha, Oliver Heinänen och artisten själv.

Malin debuterade som artist år 2020 och i år debuterar hon i Melodifestivalen. Men visst är det något bekant över Malin?

Malin Christin är syster till Wiktoria Johansson

Om man känner igen Malin Christin är det inte alls konstigt, eftersom hon är ganska så lik sin syster. Vem är det? Jo, Melloveteranen Wiktoria Johansson, 25. Hon har tävlat i Melodifestivalen med bidragen Save me, As I Lay Me Down och Not With Me, med vilka hon tagit sig direkt till final alla gånger.

Malin Christins relation till Myra Granberg

Malin Christin debuterade som artist våren 2020. Då med låten Salt i såren, som hon gjorde ihop med kända artisten Myra Granberg, 27.

Annons

Men Malin är ingen nykomling när det gäller att stå på scen. Hon har arbetat som låtskrivare till både svenska och internationella artister. Hon har även skrivit och sjungit låtarna Lika barn leka bäst, Vem e du och Basic.

Malin Christins medverkan i Eurovision Song Contest 2021

Om Malin Christin skulle vinna Mello 2022 och få representera Sverige i Eurovision Song Contest så skulle det inte vara första gången för artisten. Eller jo, som artist, men inte som låtskrivare.

Malin Christin var nämligen med och skrev Maltas bidrag Je mecasse till Eurovision Song Contest 2021. Låten framfördes av Destiny Chukunyere och hon landade på en sjunde plats med 255 poäng.

Melodifestivalen sänds på lördagar klockan 20.00 på SVT och finns då även tillgängligt att streama live på SVT Play.

FOTO: Noah Agemo / SVT, Karin Törnblom/TT

Annons