Maltas bidrag Je Me Casse är favoriten i Eurovision Song Contest 2021

Destiny Chukunyere, sjunger för Malta med låten Je Me Casse i Eurovision Song Contest 2021.

Snart är det dags för Eurovision Song Contest 2021.
Låten som är förhandstippad som vinnare är Je Me Casse av Destiny från Malta.
Läs allt om Maltas bidrag här!

Maltas bidrag Je Me Casse med 18-åriga Destiny Chukunyere är storfavoriten i Eurovision Song Contest i år. Destiny skulle varit med i musiktävlingen förra året men då blev tävlingen inställd på grund av corona.

Men i år får hon en ny chans och oddsen är verkligen på hennes sida. Läs vidare för att ta reda på allt om den 18-åriga sångerskan.

Hur gammal är Destiny och vem är hon?

Destiny Chukunyere föddes den 29 augusti 2002 i Birkirkara, Malta. 2015 vann hon Junior Eurovision Song Contest med låten Not My Soul hon vann också maltesiska X Factor vilket gjorde att hon blev uttagen till Eurovision Song Contest 2020 för att representera Malta med bidraget All of My Love. Men förra året ställdes musiktävlingen in så hon fick aldrig medverka. Därför får hon ställa upp i årets upplaga av ESC med bidraget Je Me Casse.

Destiny Chukunyere har repetiton på Eurovision Song Contest i Rotterdam 2021
FOTO: Eurovision Song Contes/YouTube

Därför känner du igen Destiny – Eurovision Song Contest 2016

Destiny vann Junior Eurovision Song Contest 2015 och året därpå när Sverige anordnade ESC senast uppträdde Destiny för ett fullsatt Globen som bara 14-åring.

Nedan kan du se en bild på Destiny och Måns Zelmerlöw från Eurovision Song Contest 2016:

Destiny och Måns Zelmerlöw i Globen på Eurovision Song Contest 2016
FOTO: Maja Suslin/TT

Maltas bidrag Je Me Casses chanser i Eurovision Song Contest 2021

Destinys Chukunyere bidrag Je Me Casses chanser att vinna är höga, på alla bettingsajter ligger hon högst upp tillsammans med Frankrikes bidrag Voilà med Barbara Pravi.

I en intervju med den australiensiska Eurovision-podcasten Aussievision berättar Destiny vad hennes låt handlar om.

LÄS MER: Alla länder som tävlar i deltävling 2 i ESC 2021

Je Me Casse handlar om kvinnors empowerment. Tyvärr gör samhället inte tillräckligt mycket för kvinnor så jag ville skriva en låt som kan inspirera kvinnor över hela världen, säger Destiny i podcasten Aussievision.

Je Me Casse är skriven av de svenska låtskrivarna Amanuel Dermont, Malin Christin, Nicklas Eklund, Pete Barringer. Maltas bidrag är inte det enda som är skrivet av svenskar. Utöver Malta och Sverige är det sex andra länder som har svenska låtskrivare bland annat Bulgarien, Polen, Österrike, San Marino och Cypern.

Eftersom Maltas bidrag från 2019 bara hamnade på en 14:e plats räckte inte det till för att Malta skulle direktkvalificera sig in i årets stora final. Destiny kommer därför att vara med i semifinal 1 och kvala sig in i finalen som sänds den 22 maj. I samma semifinal kommer också Sveriges bidrag Voices med Tusse, 19, tävla om finalplatsen.

I år blir det den 33:e gången Malta ställer upp i musiktävlingen och trots att landet aldrig har vunnit Eurovision Song Contest har de bara hamnat utanför topp 10 sju gånger.

Eurovision Song Contest 2021 sänds den 18, 20 och 22 maj på SVT1 och SVT Play klockan 21:00.

LÄS OCKSÅ: Här är alla svenskar som skrivit låtar i Eurovision Song Contest 2021

LÄS OCKSÅ: Här är alla länder som tävlar i deltävling 1 i Eurovision Song Contest 2021

FOTO: Instagram, Eurovision Song Contest/YouTube