Loreens chock efter döds- beskedet: Visste inte

Loreens chock efter döds- beskedet: Visste inte

Hon är den som alltid har ett leende på läpparna då vi ser henne på röda mattan. Men även Loreen vet hur det känns att förlora en nära vän i cancer.

Lyckan har lett mot henne i karrären, men inte ens Loreen, 33, har levt ett sorglöst liv. När Hänt träffar artisten på den årliga Cancergalan berättar  hon att även hon är en av dem som har berörts av sjukdomen.

– Jag själv har inte drabbats, men en god vän till mig dog i blodcancer när jag var 17, berättar hon för Hänt.

– Så när jag ser folk som får sådana besked förstår jag klumpen i magen, och känslan av osäkerhet. Man förstår smärtan på något sätt.

För Loreen kom beskedet som en chock, inte minst då hon först efter vännens död fick veta att hon varit sjuk.

– Det kom som en blixt från klar himmel för mig, för jag fick reda på det först efter att hon hade gått bort. Det gick så väldigt fort, allt hände över en sommar.

Många artister finner utlopp för känslor som denna i sin konst. Och medan Loreen erkänner att en förlust kan öppna upp för något kreativt tar hon hellre lärdom från upplevelsen genom att försöka finna det positiva i lidandet.

– Framför allt lär man sig känna med andra människor. Det är väl det positiva med smärta, att det ger empati. Det är det bästa sättet att lära sig empati på, då ser man ändå att det finns ett ljus i tunneln. Efter Heartbreak följer happiness.

LÄS OCKSÅ: Farmen-Jocke förlovad med Loreens syster

LÄS OCKSÅ: Loreen väljer inte partner efter kön

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN