LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Farmen-Jocke har förlovat sig med Loreens syster: "Han friade 15 gånger"

17 apr, 2015 
AvCharles Thulin
Han vann inte "Farmen" – men Jocke Ljunggren blev en segrare ändå. Han har nämligen förlovat sig med Loreens syster Maria From.
Annons

Efter att ha varit en av de mest färgstarka deltagarna i årets “Farmen” slutade Jocke Ljunggren, 52, på en hedrande andraplats i finalen som togs hem av Örjan Selien, 30.

“Farmen”-Jocke hade ändå all anledning att fira under finaldagen. Han och kärleken Maria From, 44, popsångerskan Loreens syster, var i Stockholm och under en romantisk helg förlovade de sig.

– Han har friat säkert 15 gånger och jag har sagt nej varje gång. När han frågade sista gången sa han att han skulle in på “Farmen”. “Men jag gör inte programmet om inte du säger ja?”, sa han. Då svarade jag “ja”, säger Maria till tidningen Hänt Extra.

Paret lever särboliv. Jocke bor i Örebro och Maria i Västerås. Båda två kommer från liknande förhållanden med en bakgrund som präglats av missbruk och ett liv på gatan.

Annons

– Vi förstår varandra. När Maria berättar något för mig känner jag igen känslan. Det går inte att prata om fallskärmshopp med någon som inte kastat sig ut.

Under finaldagen förlovade sig paret på en hotellsvit i Stockholm. Foto: Jonas Hessman

De har varit ett par sedan 2006 även om de glidit ifrån varandra då och då. Första gången de fick kontakt befann de sig 800 mil från varandra.

– Jag reser jättemycket i Thailand. För några år sen träffade jag en kompis som sa att ”jag vet en tjej i Sverige som skulle passa dig. Hon heter Maria”. En dag var jag på stranden i Ko Chang i Thailand. Då kom min kompis ut i vattnet och ger mig en telefon. ”Prata”, sa han. Då var det Maria i andra änden.

Det dröjde dock flera månader innan de träffades på riktigt. De pratade på nätet, sen bjöd Maria med honom på en fest på Stureplan. Han åkte tåg från Örebro och skulle möta henne i Västerås för vidare färd mot Stockholm.

Annons

– ”Men hur ska jag känna igen dig då?”, frågade jag. ”Jag har ett långt svart stort hår. Du kan inte missa mig”. Så när jag kom med tåget till Västerås sprang jag ut på perrongen och ropade ”Maria!”, säger Jocke.

Första mötet blev en succé. De skulle stanna i Stockholm i en natt.

– Det slutade med att vi bodde i en svit i tre nätter…

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons