Jon Henrik drabbad av tuff sjukdom: "Benen bar mig inte"

Jon Henrik Fjällgren har drabbats av posttraumatiskt stressyndrom – och för bara någon vecka sedan gick en nära vän till honom bort. Nu berättar han om svåra tiden inför Melodifestivalen.

Jon Henrik Fjällgren, 29, tävlar på lördag i Melodifestivalens fjärde deltävling med sitt bidrag “En värld full av strider”. Men vad tittarna inte vet är att den folkkära jojkaren utkämpar en egen strid bakom scenen.

För en månad sedan drabbades artisten nämligen av minnesförlust, tunnelseende och yrsel. Sömnen på nätterna fungerade inte och han vaknade ständigt upp i panik.

“Jag började tappa minnet och började få tunnelseende, drabbades av yrsel och benen bar mig knappt längre.. jag förstod inte alls om vad som höll på att hända mig. Varje natt vaknade jag med ett ryck som gick över till panikattack och slutade med ångest”, skriver han på Instagram. 

LÄS MER: Jon Henrik Fjällgren: “Jag hade gett upp mitt liv”

Jon Henrik Fjällgren valde till slut att söka hjälp och fick då reda på att han lider av posttraumatiskt stressyndrom (PTSD), något som kan drabba personer som varit med om svåra händelser tidigare i livet. Artisten har tidigare berättat att han bland annat blivit svårt mobbad under sin uppväxt och att han för ett par år sedan var inställd på att ta sitt eget liv. 

“Jag sökte mig tillslut till hjälp för jag fattade inte själv vad som skedde med mig. Där fick jag veta att jag drabbas av något som heter ptsd och mitt liv nu har fått en vändning. Tiden gick och nätterna vart fruktansvärda men en dag så började jag må bättre igen och jag kunde känna styrkan å hoppet igen MEN då händer det som absolut inte får hända…”, skriver Jon Henrik Fjällgren på Instagram.

jonhenrikinsta

För ett par veckor sedan gick nämligen en nära vän till Jon Henrik plötsligt bort. Artisten, som tidigare förlorat väldigt många vänner till sjukdomar och till självmord, blev då förkrossad. Och samtidigt som allt det här hänt, så ska han stå på scen i Melodifestivalen på lördag.

“En av mina goda vänner lämnade livet och jag föll igen. Jag vill att ni ska veta att jag skriver detta för att ni ska få förstå varför jag varit så tyst i media innan Mellon och varför jag kanske varit så tyst på instagram den sista tiden”, skriver han och fortsätter:

“Nu idag sitter jag och samlar mig inför Melodifestivalen på lördag och jag kommer verkligen ge allt i mitt framträdande och sjunga ut allt skit som hänt den sista tiden och hur långt jag kommer gå spelar ingen roll längre huvudsaken jag får göra något jag älskar och som kan ge mig glädje”.

LÄS MER: Jon Henrik Fjällgrens förvandling – visar upp superkroppen

Foto: IBL

SENASTE NYTT!