TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Jon Henrik Fjällgren om livskrisen: "Jag bestämde mig för att ge upp mitt liv!"

20 mar, 2015 
AvAngelica Jaako Billenman
Jon Henrik Fjällgren berättar nu om sin svåra livskris. "Jag bestämde mig för att ge upp mitt liv."
Annons

Förra året vann han Talang Sverige, men vad få visste var att schlagerfinalisten Jon Henrik Fjällgren, 27, var djupt deprimerad och planerade att begå självmord efter tv-programmet.

I Talang sjöng Jon Henrik för sin kompis Daniel som hade tagit livet av sig, men på kort tid hade flera av hans andra kompisar också dött.

– Jag hade en ung kompis i min sameby som tog livet av sig när han var 18 år. Det var samma år som Daniel tog livet av sig, före Talang. Sex vänner dog det året. Vi var som syskon och jag var helt ensam kvar och mådde piss. Några av dem tog livet av sig. En dog i diabetes och en annan vill jag helst inte berätta hur, säger Jon Henrik i en öppenhjärtig intervju med Aftonbladet.

"Efter terapin kände jag att livet började på nytt", säger Jon Henrik. Foto:
“Efter terapin kände jag att livet började på nytt”, säger Jon Henrik. Foto: IBL

Artisten, som också varit mobbad hela sin uppväxt, bestämde att han först skulle ställa upp i Talang och att han sedan skulle dö.

Annons

– Jag bestämde mig för att ge upp mitt liv och följa med dem. Det var så otroligt tomt utan dem. Det var också hela uppväxten som spelade in i att jag bestämde mig. Tankarna hade alltid funnits där men inte så starkt som då, säger han.

I Talang gjorde han dock braksuccé och han vann hela tävlingen. Framgången gjorde att han ändrade sig. Dessutom fick han ett tips från en äldre man som såg hur dåligt han mådde att söka hjälp.

-Jag hade ingen bra erfarenhet av psykologer och terapi sedan tidigare men tog chansen och for dit, det var inte så länge sedan. Och jäklar vad jag inte ångrar det. Jag var där ganska länge och när jag kom ut kände jag för första gången att mitt liv börjar.

Jon Henrik upplevde saker på terapicentret som han förträngt sedan barndomen. Han ska berätta om allt i en bok som han vill få ut någon gång. Idag mår han mycket bättre.

– Jag har varit stark hela livet om man tänker på vad som har hänt…

Andra gillar:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons