Därför tar Sanna Nielsen över Melodifestivalen – SVT:s nya besked

Melodifestivalen 2021: Därför tar Sanna Nielsen över Melodifestivalen

Melodifestivalen är i full gång och varje lördag kan vi se olika programledarduos göra succé.
Men i kulisserna göms artisten Sanna Nielsen – en hemlighet som SVT tidigare bevarat väl.

Melodifestivalen 2021 är i full gång och första deltävlingen är avklarad. Förra lördagen var det Lena Philipsson och Christer Björkman som stod för underhållningen när programledarduon tog publiken mellan de olika tävlande artisterna. Slutligen stod det klart att det var Danny Saucedo och Arvingarna som gick vidare direkt till finalen.

Men att Danny skulle vara med som tävlande har inte alltid varit självklart. Han var nämligen planerad för att leda deltävlingen tillsammans med Lena Philipson. Men efter ett hastigt avhopp fick SVT tänka om – och Lena fick istället sällskap av Christer Björkman.

– Det var nämligen så att jag och Danny skulle leda tillsammans, det var spikat och klart, men sedan skulle han plötsligt uppträda själv istället. Så då var han inte längre med som programledare, har Lena tidigare berättat.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sanna Nielsen göms i kulisserna

Dannys beslut har dock fått många att börja undra vad som skulle ske om ytterligare en programledare hastigt skulle hoppa av eller bli sjuk. Redan sedan start är det bestämt att Melodifestivalen i år inte kommer ledas av en och samma programledarduo. Istället är det flera stora namn som kommer stå för deltävlingarna. Måns Zelmerlöw, Jason ”Timbuktu” Diaketé, Shirley Clamp, Oscar Zia, Anis Don Demina, Shima Niavarani, Pär Andersson och Pernilla Wahlgren står nu alla redo för att ta över stafettpinnen efter Lena och Christer.

LÄS MER: 11-barnsmamman Madeleine Ilmruds ilska – efter inslaget i SVT

Nu på lördag är det dags för Mello-veteranerna Anis och Oscar att kliva upp på scen och presentera artisterna. Men det många inte vet är att även Allsång på Skansen-profilen Sanna Nielsen står redo i kulisserna.

Sanna är nämligen SVT:s reservplan om någon av programledarna skulle komma att bli sjuk.

– Under ett år som detta har vi hela tiden haft med i beräkningen att vi behöver ha en back-up plan eftersom man inte under några omständigheter får vistas sjuk. Vi blev så glada när Sanna tackade ja, säger Lovisa van der Schoot, pressansvarig för Melodifestivalen, till Aftonbladet.

Fick hoppa in akut

Enligt tidningen är det dock inte första gången som Sanna fått stå redo. Redan under Eurovision song contest i Globen 2016 fanns hon startklar med manuskorten bakom scen. Anledningen var att programledaren Petra Mede, 50, under ett rep drabbades av så kraftiga ryggsmärtor att hon var tvungen att avbryta. Sanna fick rycka in akut och lära sig manuset för att kunna ta över vid Måns Zelmerlövs sida under den stora kvällen.

Som tur är gav Petras ryggsmärtor med sig och som vi alla vet gjorde hon senare ett strålande jobb då hon tillsammans med Måns ledde tävlingen.

Om Sanna kommer vara tvungen att hoppa in under någon av årets deltävlingar återstår att se!

LÄS OCKSÅ: Anton Ewalds kärleksliv – fina orden om frun Victoria Fajardo

LÄS OCKSÅ: Tittarnas ilska mot Danny efter missen i tv

FOTO: TT

Senaste nytt