LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Kritik mot Danny Saucedo efter numret på kartongerna i Melodifestivalen

08 feb, 2021 
Danny Saucedo
När Danny Saucedo uppträdde med sitt Mello-bidrag Dandi dansa skrev han ut en kompis telefonnummer med uppmaningen ”RING”.
Men på grund av en miss blev det den oskyldiga Madeleine som istället fick samtalen och sms:en.
Nu rasar SVT-tittarna över Dannys drag.
”Dåligt läge”, skriver en.
Annons
TV: Intervju med Arvingarna inför Melodifestivalen 2021Brand logo
TV: Intervju med Arvingarna inför Melodifestivalen 2021

Danny Saucedo, 34, slog igenom när han ställde upp i Idol 2006 men sedan dess har det hänt mycket för artisten. Förutom att ha släppt både egen musik och tillsammans med EMD, så har han även blivit lite av en veteran i Melodifestivalen.

Danny har ställt upp i SVT:s stora schlagerfest fyra gånger, både som låtskrivare och sångare och nu blir det femte gången gillt i Melodifestivalen 2021 med bidraget Dandi dansa.

Nu när den första deltävlingen har gått av stapeln har programmet mötts av både ris och ros. Upplägget är nämligen inte riktigt sig likt i och med att det inte är någon publik på plats. Det är även olika programledare för varje deltävling, denna gång var det Lena Philipsson, 55, som stod för programledningen tillsammans med Mello-legenden Christer Björkman, 63.

Dannys skämt drabbade den oskyldiga Madeleine

De som gick vidare direkt till final efter den första deltävlingen blev Arvingarna med deras låt Tänker inte alls gå hem och Danny med bidraget Dandi dansa. Danny har tidigare berättat för Hänt vad hans låt-titel egentligen betyder, och enligt honom ska det ha med en ordlek att göra.

Annons

Efter helgens deltävling har det däremot uppstått heta diskussioner kring Dannys framträdande. Han hade planerat sitt framträdande på ett väldigt unikt sätt då han dansade i ett rum fyllt av flyttlådor.

När det plötsligt syntes ett telefonnummer med uppmaningen ”RING” var det många som löd den uppmaningen. Det hela var Dannys idé då han ville skämta med en kompis. Men hans plan gick inte riktigt i lås och samtalen gick inte alls till Dannys kompis. Siffrorna var nämligen slarvigt skrivna så det slutade med att svenska folket istället ringde och smsade till den oskyldiga Madeleine.

Danny Saucedo
Danny uppträdde mitt bland flyttkartonger.

Tittarnas kritik mot Dannys miss

Detta är nu något som Melodifestival-tittarna är mycket upprörda över. De flesta anser att det säkerligen inte var så kul för stackars Madeleine som blev nedringd över en natt.

”Så det här tyckte dom va roligt, den som blir nedringd anser det nog inte”, skriver en tittare.

”Man kan ju ge fan i att ha ett nummer som han hade! Sjukt dåligt”, skriver en annan.

”Jävligt dåligt läge att "jävlas" på. Jävlas en annan tid istället för i självaste melodifestivalnumret!”, tillägger en tredje.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, WIXTRÖM PETER/Aftonbladet

Annons