Elvabarnsmamman Madeleine Ilmruds ilska – efter inslaget i SVT

Madeleine Ilmrud.

Efter Hanne Kjöllers medverkan i SVT:s Min Sanning har tittarna kommit med massiv kritik efter uttalandet om kejsarsnitt.
Nu uttrycker också elvabarnsmamman Madeleine Ilmrud sin ilska efter orden i programmet.
”Jag bli fan mörkrädd”, skriver hon på Instagram story.

Elvabarnsmamman och tv-profilen Madeleine Ilmrud, 38, blev känd för svenska folket på grund av sin medverkan i reality-programmet Familjen Annorlunda. Då hade hon de åtta barnen Victor, Oliver, William, Engla-Freja, Adam, Collin, Charlie samt dottern Tuva-Li. Men efter fler säsonger har familjen utökats ytterligare och döttrarna Emmylou, Mathilde-Isabelle och Livia har kommit till familjen.

Efter flera säsongen i den populära tv-serien är familjen idag inte längre med i programmet. Istället kan tittarna följa deras liv på Madeleine Ilmruds sociala medier. Där delar hon ofta med sig om familjens vardag och skriver om alltifrån glädje till sorg, och senast förra veckan valde hon att dela med sig av en händelse med sonen som fick henne att se rött.

Utan att gå in på alla detaljer, jag måste ändå fråga er som jag kan bolla allt med. Tycker ni att det är okej om en lärare kallar barnen i skolan för ”bitchar”? Hur skulle ni som föräldrar reagera på det? Eller som annan vuxen? ”, skrev hon bland annat då på sin blogg.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Hanne Kjöller ord i SVT

Men det är inte det enda som verkar uppröra Madeleine Ilmrud.

Under söndagen gästade opinionsbildaren och sjuksköterskan Hanne Kjöller SVT-programmet Min sanning med Anna Hedenmo som programledare. Där gav Hanne Kjöller sin syn på kejsarsnitt i programmet.

LÄS MER: Madeleine Ilmruds nya kamp – efter barnbeslutet med maken Micke

– Det är skillnad på en fobi och att vara rädd. Att i detta läge avsätta operationspersonal, narkossköterskor som behövs på intensiven för kejsarsnitt, sa hon då i programmet.

I programmet menar också Hanne Kjöller hon inte tror på att dessa kvinnor verkligen är rädda utan att de bara tycker att en vaginal förlossningen skulle vara ”lite obehaglig”.

– De tycker det är lite obehagligt och de är lite rädda. Det är skillnad på en fobi och vara rädd. Det är ingen sjukvårdsbehandling, det är en operation som inte behövs. Man ska inte få bröstplastik heller för att man vill ha större bröst, säger hon.

Madeleine Ilmruds hårda ord om uttalandet

SVT själva delade inslaget som nu har kritiserats rejält bland bland tittarna. Det svenska folket är inte bara arga över Hanne Kjöllers åsikter utan även att SVT gett plats för dessa sin sändning.

”Jag hoppas att ingen gravid kvinna någonsin ska behöva möta en sådan person inom vården”, skriver en person på Instagram.

En annan som också tagit del av inslaget är elvabarnsmamman Madeleine Ilmrud – och hon drar dig inte för att uttrycka sin ilska åsikt.

”Men snälla! Ibland blir jag fan mörkrädd för vilka jubelidioter det finns. Och ja jag valde mina ord när jag skrev det”, skriver hon på sin Instagram story.

FOTO: Stefan Jerrevång/Aftonbladet/TT/Instagram

LÄS OCKSÅ: Agnes Carlsson ord om svåra sjukdomskampen

LÄS OCKSÅ: Elena Belles starka ord till avlidne maken – på speciella dagen

Senaste nytt