TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Därför hoppar Jon Henrik inte av schlagern – trots sorgen

24 feb, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Jon Henrik Fjällgren har drabbats av posttraumatiskt stressyndrom och förlorat en nära vän. Trots det hoppar jojkaren inte av Melodifestivalen 2017.
Annons

Jon Henrik Fjällgren, 29, tävlar på lördag i Skellefteå i Melodifestivalens fjärde deltävling med sitt bidrag “En värld full av strider”. Bakom kulisserna utkämpar artisten dock helt andra strider i sitt privatliv. För en månad sedan drabbades han nämligen av minnesförlust, tunnelseende och yrsel och fick till slut diagnosen posttraumatiskt stressyndrom (PTSD).

Bara veckor innan Melodifestivalen förlorade schlagerstjärnan också en nära vän, som gick bort.

– Det har varit tuffa veckor. Det är tufft. Men jag håller ihop, jag försöker fokusera på det här nu. Man måste försöka lägga det andra åt sidan och ta det sen. Man får vara stark, tillsammans. Vi är ett gott team här, säger Jon Henrik Fjällgren till Hänt.

Under torsdagens välkomstfest i Skellefteå dök dock jojkaren aldrig upp. I stället fick hans duettpartner, sångerskan Aninia, gå på festen ensam. Hon förklarade att Jon Henrik Fjällgren befann sig på sitt hotellrum för att ta det lugnt och vila upp sig efter den tuffa tiden.

Annons

– Han vilar. Jag lämnar det till honom. Han mår bra, men han vill verkligen vila. Jag representerar oss båda två, men det går bra. Jag har hans själ med mig, säger hon.

Men trots de svåra veckorna väljer Jon Henrik Fjällgren ändå att genomföra Melodifestivalen och inte kasta in handduken och hoppa av tävlingen.

– Nej… Jag har väl inte funderat på att hoppa av. Jag tycker ju om det här. Musik är glädje. Det hjälper mig att göra det här, säger han.

Jon Henrik Fjällgren. Foto: IBL
Jon Henrik Fjällgren.

Jon Henrik Fjällgren skrev under torsdagen på Instagram om sin diagnos och dödsfallet. Posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) kan drabba personer som varit med om svåra händelser tidigare i livet. Jon Henrik har tidigare berättat att han bland annat blivit svårt mobbad under sin uppväxt och att han för ett par år sedan var inställd på att ta sitt eget liv.  Artisten har också förlorat väldigt många vänner till sjukdomar och till självmord.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons