Därför försvinner Lena PH från Melodifestivalen – efter kritiken

Lena Philipsson Melodifestivalen

Tillsammans med Christer Björkman ledde Lena Philipssons Melodifestivalens första deltävling. Men nu plockas hon bort från programmet.
TV: Intervju med Arvingarna inför Melodifestivalen 2021
Slå på ljud

Äntligen är Sveriges största folkfest Melodifestivalen 2021 igång och första deltävlingen som tusentals människor laddat upp inför är över. De som gick vidare efter lördagens stora tävling var Danny Saucedo, Arvingarna, Lillasyster och Paul Rey - och programledarna för kvällen var Melodifestivalen-veteranerna Lena Philipsson och Christer Björkman. På grund av den pågående pandemin var det såklart annorlunda jämfört med tidigare år, men trots det gjorde alla inblandade väldigt bra ifrån sig.

Men som alltid var det vissa tittare som var missnöjda med kvällens underhållning, och i kommentarsfälten på sociala medier möts nu Det gör ont-sångerskan av hård kritik.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Alldeles för fräck”

Det är på Facebook som flera utav tittarna uttrycker sin besvikelse över årets underhållning.

”Det stela Mello-manuset. Avsaknaden av personkemi programledare emellan. Lika starkt tecken på Mello som små tussilagos i diket är ett tecken på vår”, skriver bland annat en tittare.

En annan anser att Lena är lite för fräck i sina skämt.

”Tycker Lena är alldeles för fräck i sin humor”, skriver hon.

Men samtidigt som några kritiserar kvällens programledarduo är det desto fler som hyllar de till skyarna.

”Så bra! Hon är superproffsig programledare ikväll”, skriver en.

Nu försvinner Lena Philipsson från Melodifestivalen

Men nu försvinner Dansa i neon-sångerskan från Melodifestivalen. Lena kommer nämligen inte att fortsätta leda programmet framöver och anledningen är helt enkelt att andra ska ta över.

Redan från början var det bestämt att det här året inte skulle ha en och samma programledarduo genom allt, utan SVT har istället överraskat med flera folkkära personligheter som ska turas om att leda programmet. I fortsättningen kommer alltså stora profiler som Måns Zelmerlöw, Jason ”Timbuktu” Diaketé, Shirley Clamp, Oscar Zia, Anis Don Demina, Shima Niavarani, Pär Andersson och Pernilla Wahlgren ta över, och de som tar över stafettpinnen nästa lördag är Anis och Oscar.

Skulle arbetat med Danny Saucedo

Men Lena skulle egentligen ha haft ännu en kompanjon vid sin sida under sin kväll i Melodifestivalen. Planen från början var nämligen att Danny också skulle vara med och leda, men plötsligt bestämde han sig för att hoppa av. Under en presskonferens berättade Lena vad som hände.

– Det var nämligen så att jag och Danny skulle leda tillsammans, det var spikat och klart, men sedan skulle han plötsligt uppträda själv istället. Så då var han inte längre med som programledare, förklarade hon då.

Men Dannys tävlingssug smittade inte av sig på Lena.

– Nej, jag har inte haft sådana tankar alls faktiskt, utan det passade mig väldigt bra att Christer frågade mig om programlederiet. Så det är jag glad för. Det passade väldigt bra just nu att göra det eftersom jag behöver lite glitter och glamour.

LÄS OCKSÅ: Paul Reys fina ord om frun Dalia: ”Hon är alltid där”

LÄS OCKSÅ: Därför visar Per Andersson inte upp barnen Tage och Ture

FRÅN FÖRSTASIDAN