melodifestivalen 2023

Här är dansarna i Melodifestivalen 2023

Jesper Rönndahl, Farah Abadi

Melodifestivalen 2023 är runt hörnet och förväntningarna är skyhöga, när 28 artister ska framföra sina bidrag.
Tillsammans på scenen har artisterna sällskap av Melodifestivalens husdansare – lär känna dem här!

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marcus och Martinius första ord om Melodifestivalen 2023: ”Leverer et fullt show”
0:22

Efter reklamen: Marcus och Martinius första ord om Melodifestivalen 2023: ”Leverer et fullt show”

(0:22)

Slå på ljud

Nu drar Melodifestivalen 2023 igång igen! I vanlig ordning är det en fullspäckad melloturné som står på agendan och programmet erbjuder en fullskalig musikfest när 28 artister ska tävla om folkets röster.

Den första deltävlingen går av stapeln i Göteborg den 4 februari, nästkommande lördagar kommer turnén göra stopp i Linköping, Lidköping och Malmö. Andra chansen, eller semifinalen, äger rum i Örnsköldsvik. Tävlingen avslutas under finalen i Stockholm den 11 mars.

Under sex veckor ska de medverkande artisterna tävla om att få representera Sverige i Eurovision Song Contest, i Liverpool Arena i Storbritannien.

I år är det de folkkära programledarna Farah Abadi, 34, och Jesper Rönndahl, 43, som kommer hålla publiken, tv-tittarna och artisterna sällskap under den sex veckor långa folkfesten.

Det här är dansarna i Melodifestivalen 2023

Artisterna har även sällskap av dansare på scenen. Husdansarna i Melodifestivalen består av fyra dansare som alla är riktiga veteraner på Melodifestivalen-scenen. Lär känna dem här!

Lisa Arnold gjorde debut i Mello redan 2012

Lisa Arnold, 34, har varit aktiv som dansare inom den kommersiella delen av dans-Sverige i 15 år, och har parallellt med det undervisat på de flera dansskolor i Stockholmsområdet. Lisa är en av Melodifestivalens mest anlitade husdansare. Hon gjorde entré på Melodifestivalen-scenen för elva år sedan när hon dansade bakom David Lindgren i hans bidrag Shout it out.

Lisa har även varit med och dansat i Eurovision Song Contest och Idol.

Lisa Arnold dansade bakom David Lindgren i Melodifestivalen 2012.

FOTO: FREDRIK SANDBERG / TT

Lamin tillsammans med Zara Larsson

Lamin Camara Holmén, 30, är välkänd i Melodifestivalen-sammanhang då han medverkat som dansare i tävlingen flertalet gånger. Lamin är en av de dansare som anlitats för uppdraget flest år i följd. Ett av alla Mello-nummer som gjort succé är när Lamin dansade bakom Robin Bengtsson när artisten framförde bidraget I can't go on år 2017. I bidraget så dansade och promenerade Robin Bengtsson och fyra dansare på rullband, något som gick till historien. Bidraget vann och tävlade några månader senare i Eurovison Song Contest i Kiev.

Lamin är även igenkänd som världsartisten Zara Larssons pojkvän. Paret har varit tillsammans i ungefär tre år. Lamin och Zara har jobbat ihop i flera år och han har synts dansa i flera av Zaras musikvideos.

Lamin Camara Holmén i Melodifestivalen 2022

FOTO: Karin Törnblom/TT

Kenny Lantz koppling till Loreen

Kenny Lantz, 29, har likt de andra dansarna i husbandet erfarenhet från Melodifestivalen från tidigare år. Kenny flyttade upp till Stockholm från Skåne för att satsa på sin karriär som yrkesdansare och han blev direkt bokad till några av de mest prestigefyllda jobben i branschen. Han har dansat bakom artister som Loreen, Anton Ewald, Petter, Jerry Williams och J.E.M.

Förutom Melodifestivalen har Kenny dansat i Eurovision, Sommarkrysset och har en lång lista av jobb på sitt CV.

Ett av Kennys bästa Melodifestivalen-minnen är när han stod på scen som en klase vindruvor bakom Edward Blom i bidraget Livet på en pinne 2018.

Kenny Lantz som vindruveklase i Edward Bloms bidrag Livet på en pinne, 2018.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT

Kim Pastor dansade bakom Bianca Ingrosso

Kim Pastor, 27, gjorde debut på Melodifestivalen-scenen år 2015 när hon dansade bakom Isa i bidraget Don't Stop 2015 och har varit en av husdansarna i flera år. Kim har varit en del av flera produktioner och var tillsammans med musikalen Flashdance på en landsomfattande turné i Tyskland 2019.

Förutom att hon dansat bakom flera artister i Melodifestivalen och medverkat i Stjärnornas Stjärna, dansade hon i Maltas bidrag i Eurovision 2021.

Hon är även en del av The Sugar Collective som är en före detta dansgrupp som grundades 2013. Idag representerar The Sugar Collective en utvald grupp av starka, olika kvinnliga dansare, modeller och koreografer. Gruppen dansade bland annat i Bianca Ingrosso och Alice Stenlöfs showcast i Globen 2019.

Kim Pastor längst till höger, under Isas bidrag Don't Stop i Melodifestivalen 2015.

FOTO: Henrik Montgomery / TT

FOTO: Janne Danielsson JAD

FRÅN FÖRSTASIDAN