LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Daniel Norberg hyllas för megasuccén i Andra chansen: "Ett geni"

04 mar, 2017 
AvJonna Friberg Wennerberg
Efter rockkaos, discoshow och nakenchock lämnade Melodifestivalens programledare över mellanakten till bröderna Norberg. Och vilken succé de gjorde med sina onekligen roliga pardier!
Annons

Andra chansen-artisterna i all ära – men den som gjorde störst succé i Linköping under lördagskvällen var Youtube-fenomenet Daniel Norberg, 27, som bjöd på en total skrattshow i mellanakten.

Medan rösterna räknades bakom kulisserna så intog han scenen med fyra dansare och tolkade de bidrag som gått vidare till final på ett sätt som vi aldrig sett tidigare.

Exempelvis gick han loss som Benjamin Ingrosso och sjöng om god förvaring, och i form av Nano spelade han på hypen kring norska tv-serien ”Skam”.

Tidigare är det Melodifestivalens programledare som stått för mellanakterna, men de var mer än nöjda med den externa hjälp SVT fixat.

– Alltså äntligen säger jag! Daniel har ju hållit på med detta i tre år nu och han har typ sex miljoner visningar på sina klipp och jag tycker att det ska bli skitkul. Han har mer visningar än Melodifestivalen själv liksom, säger Clara Henry, 22, till Hänt.   

Daniel Norberg skojade till det i mellanakten.

Det är inte första gången Daniel river nätet med schlagerparodier. Det hela startade 2014 när han på Youtube med sin bror Emil Norberg gjorde viral succé med tolkningarna. 

Annons

Årets programledare David Lindgren, 34, som själv blivit tolkade av bröderna Norberg älskar deras parodier. 

– Det är all rätt att han får komma hit, det är så roligt, när jag träffade honom i somras så frågade jag om jag fick ta en bild med honom. Då undrade han om jag inte var arg på honom, jag ba nej för fan, säger David.  

Hasse Andersson, 69, har även han blivit tolkad av bröderna och tycker att det är smickrande. 

– Han gör det med glimten i ögat och med kärlek, det är bara roligt, säger han. 

Alla är otroligt imponerade av showen som mellanakten bjöd på – och framför allt över Daniel Norbergs höga kvalitet.

– Det är ju någonting med att han har ett sådant otroligt musiköra, han hör ju hur låtarna går sen hittar han andra teman att sjunga om, men han har kvar samma vokaler så det låter exakt som att han sjunger den riktiga texten, säger Clara. 

Någon som Daniel och Emil också gjort parodi på tidigare är Boris René, 24, förra året gjorde de om hans låt ”Put your love on me” till ”Putta på kombin” och Boris älskade det. 

Annons

– He’s the man, säger Boris. 

Även Axel Schylström, 24 hyllar youtube-stjärnan.

– Han är ett geni, så jäkla rolig. Han sjunger om att jag äter på natten och när jag såg det här första gången så åt jag choklad i min säng på natten. Det sprutade choklad över hela sängen för att jag skrattade så mycket, berättar han.

 

Bröderna Norbergs parodier i Andra chansen: 

Ace Flightmode – Wi-Fi 

Nabo – Hvordan

Benjamin Embalage – God förvaring

 Robin Baklås – Gick jag för långt 

Aqwaria – Älskar alla djur

Marionette – Man binds och träs

Jon Henrik Fjälltopp fest Lavinia – En djävul på skidor

 Owe Träsmak – Obekväm stol

 

Se när Lisa Ajax svarar på romansryktet om FransBrand logo
Se när Lisa Ajax svarar på romansryktet om Frans

FOTO: Ibl

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons