LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Allt om Scarlet i Melodifestivalen 2024 – vilka gömmer sig bakom sminket?

22 feb, 2024 
Scarlet
Metalduon Scarlet debuterar i Melodifestivalen 2024.
Vilka är egentligen medlemmarna Scarlet Hunts och Thirsty?
Hänt har tagit reda på allt du vill veta om Scarlet!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Röda mattan med Lisa AjaxBrand logo
Röda mattan med Lisa Ajax

Melodifestivalen 2024 är igång för fulla muggar. I år leds showen av ingen mindre än Carina Berg, 46, och vid sin sida har hon Björn Gustafsson, 37.

Det var i december som SVT avslöjade alla artister och musikgrupper som ställer upp i Mello. En av de lite mer okända namnen på listan är Scarlet, som är en fiktiv metalduo. Här är allt du vill veta om dem!

Scarlet
Scarlet på P3 Guld.Adam Ihse/TT

Därför tackade Scarlet ja till Melodifestivalen 2024

Scarlet bildades år 2018 och blev snabbt en stor snackis i rockvärlden. Medlemmarna är Scarlet Hunts, som kännetecknas av sitt skelettliknande ansiktsmålning, och Thirsty, som istället är målad som en blodig vampyr.

Annons

Första gången de fick frågan om att ställa upp i Melodifestivalen tackade de nej. Men SVT och musikbolaget har varit envisa. Till slut ändrade de sig.

Mello är då en bra plattform för oss att nå ut till fler med vårt budskap om att man ska få vara sig själv. Visa unga att hårdrock finns. Sen är låten SÅ bra!, säger Scarlet i en intervju med Rockbladet.

Scarlets bidrag Cirkus X – egna orden: ”Vi är chanslösa”

I Melodifestivalen möter de bland andra Danny Saucedo, 37, och Dotter, 36. Scarlet har inte direkt höga förhoppningar inför deltävlingen.

Annons

– Jag tror vi är chanslösa mot dem! Men vi kanske kan gå till kvalet, säger Scarlet till sajten.

Bidraget Cirkus X är skriven av artisterna själva, Staffan Amberlind, Emil Behmer, Simon Boustedt, Jessica Rachel Chertock, Ian-Paolo Lira och Henric Pierroff.

Scarlet
Scarlet på Grammisgalan.Eero Hannukainen/TT

Kopplingen mellan Scarlet och Smash into pieces

Scarlet har faktiskt en koppling till ett annat band i Melodifestivalen 2024, nämligen Smash into pieces. De har varit på Europaturné ihop! Det var i mars 2022 som Scarlet var förband till rockgruppen.

Annons
Smash into pieces
Smash into pieces och Scalet har varit på turné ihop.Johan Nilsson/TT

Vilka är medlemmarna i Scarlet? Allt vi vet om kvinnorna

Vilka är då medlemmarna i Scarlet? Scarlet Hunts, eller Scarlet som hon också kallas, föddes den 13 december. Hon är en fiktiv gestalt och grundare av duon. Scarlet uppges ha fötts ur människors ilska och längtan efter frihet. Hon växte upp på en katolsk flickskola.

Scarlet beskrivs som en varelse av dubbel natur. Genialitet och galenskap. Ljus och mörker. Eld och is. Kärlek och hat.

Även Thirsty är född den 13 december. Gestalten uppges ha fötts för länge sedan och vara uppväxt i mörkret. Hon beskrivs leva hand i hand med sin kreativitet. Thirsty kärlekens språk, men betraktaren uppmanas att inte låta sig luras av hennes lekfullhet. Öga för öga, tand för tand.

FOTO: Henrik Montgomery/TT

Annons