LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Allt du vill veta om Clara Klingenström – kärlek, familj och längd

12 feb, 2024 
Clara Klingenström
Clara Klingenström ställer upp i Melodifestivalen 2024.
Hur blev hon känd och var har du sett henne förr? Har hon en partner? Hur lång är hon?
Här är allt du vill veta om Clara!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lisa Ajax chockad – trodde inte på Samir och ViktorBrand logo
Lisa Ajax chockad – trodde inte på Samir och Viktor

Äntligen är Melodifestivalen 2024 igång! Det var i slutet av förra året som SVT avslöjade vilka artister vi kommer att få se på scen i år och bara veckor innan musikfesten drog igång tillkännagavs det att det är Carina Berg, 46, som ska leda hela showen.

En av de vi kommer att få se i Mello är Clara Klingenström. Så vem är hon?

Därför känner du igen Clara Klingenström – så gick det i Mello 2021

Första gången vi fick se Clara i tv-rutan var 2014 i Idol, på TV4. Det gick dessvärre inte hela vägen och juryn blev inte blev särskilt imponerade när Clara framförde den egenskrivna låten Dance my feelings away.

Annons
Clara Klingenström i Idol 2014.

2021 fick Clara Klingenström chans till revansch när hon för första gången fick vara med i Melodifestivalen. Med bidraget Behöver inte dig idag tog hon sig till Andra chansen.

– Om jag skulle beskriva min låt i en mening så skulle det vara: Fucking revansch. Jag skrev min låt när jag var totalt på botten, men nu blir det revansch, sa hon till Hänt då.

Clara Klingenström i Mello 2021.Henrik Montgomery/TT

Så gammal är Clara Klingenström och det heter hon på Instagram

Clara föddes den 21 februari år 1995 och är idag 28 år gammal. Hon är uppvuxen på Gotland men där bor hon inte kvar. Hon är numera bosatt på Södermalm, i Stockholm.

Annons

På Instagram heter hon claraklingenstrom och har i skrivande stund strax under 12 000 följare. De flesta inlägg handlar om Claras musik och på många av hennes senaste bilder syns Oscar Zia, 27. De har nämligen släppt låten Kan nått fint få hända sen ihop. Med denna uppträdde de under Tillsammans för världens barn 2023.

Clara Klingenström och Oscar Zia.Fredrik Sandberg/TT

Claras familj – försonades med pappan innan han dog

I december 2021 gästade Clara Nyhetsmorgon där hon bland annat pratade om relationen till sin pappa. Hon bröt kontakten med honom i tonåren men de två försonades strax innan han gick bort 2020.

Annons

– Han fick en fin sista tid i livet, tror jag, sa artisten då i Nyhetsmorgon.

Clara har en väldigt nära relation till sin mamma och sina två syskon.

Är Clara Klingenström singel? Egna orden om kärleken

För några år sedan tog sig Clara ur en kärleksrelation där hon blev fysiskt och psykiskt misshandlad. För Aftonbladet berättar hon att hon nu äntligen vågat ge sig ut på marknaden igen.

– Det är jag väldigt stolt över, att jag faktiskt har vågat dejta efter det.

Annons

Men just nu är Clara Klingenström nöjd med att vara singel.

– För första gången i mitt vuxna liv, sedan jag blev 18, känner jag att det är skönt att vara singel. Jag känner det genuint, säger hon till tidningen.

Så lång är Clara Klingenström

Något annat många undrar är hur lång Clara är. En exakt siffra har vi inte lyckats hitta, men enligt hennes presskontakt är hon cirka 165-170 centimeter lång!

Clara Klingenström i Mello 2024

I Melodifestivalen 2024 tävlar Clara med bidraget Aldrig mer, som är skriven av artisten själv, Bobby Ljunggren och David Lindgren Zacharias.

Clara ställer upp i deltävling tre som äger rum i Växjö den 17 februari. Där kommer hon ställas mot bland andra Kim Cesarion och Gunilla Persson.

FOTO: MELANDER KARL/Aftonbladet, Youtube

Annons