LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Allt om Chelsea Muco – pojkvän, längd och därför känner du igen

28 feb, 2024 
Chelsea Muco
Chelsea Muco debuterar i Melodifestivalen 2024!
Vem är hon egentligen? Var har man kunnat se henne tidigare? Har hon pojkvän?
Hänt reder ut allt du vill veta om afrobeat-artisten i Mello.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lia Larssons ungdomskärlek: ”Danny Saucedo”Brand logo
Lia Larssons ungdomskärlek: ”Danny Saucedo”

Melodifestivalen 2024 är i full gång och snart vet vi vilka artister och musikgrupper som kommer att tävla i finalen, som äger rum i Friends arena den 9 mars. Men först ska deltävling fem visas, som går av stapeln i Karlstad. Det är också i Karlstad som kvalfinalen äger rum.

En av artisterna som dyker upp i deltävling fem är Chelsea Muco. Hon ställer upp med bidraget Controlla, som är skriven av artisten själv, Fernand MP, Karl Flyckt, Elsa Carmona Oljelund, Pa Modou och Anderz Wrethov.

Annons
Chelsea Muco
Chelsea Muco syns i Mello 2024.Henrik Montgomery/TT

Hur gammal är Chelsea Muco? Relationen till Pa Modou

Vem är då Chelsea Muco, eller Chersea Muco, som hon egentligen heter? Vi börjar från början. Chelsea föddes den 16 april 1997 i Burundi. Hon är alltså 26 år gammal!

När Chelsea var sju år gammal flyttade familjen till Sverige. Hon har växt upp i Värmland och Jordbro, söder om Stockholm. Det var just i Jordbro som Chelsea fick kontakt med Pa Modou, från Panetoz. De började göra musik ihop och Pa Modou är ju en av de som har varit med och skrivit Chelsea Mucos bidrag i Melodifestivalen 2024!

Annons

Det är inte den enda personen Chelsea känner i tävlingen. När Hänt pratar med henne inför Mello berättar hon att det finns fler.

– Jag känner C-Joe och Adam Woods sen tidigare. Jag och Adam har hängt en del gånger i studion, säger hon.

Pa Modou
Pa Modou är känd från Panetoz.Eero Hannukainen/TT

Så lång är Chelsea Muco och det heter hon på Instagram

På Instagram heter hon chelseamuco och följs av 2 800 människor. Här får följarna främst ta del av nyheter om hennes musik och det finns faktiskt inga bilder på hennes nära och kära.

Annons

Många undrar hur lång Chelsea Muco är. Svaret på den frågan är exakt 159,5 centimeter!

Chelsea Muco
Chelsea Muco på P3 Guld.Stina Stjernkvist/TT

Därför känner du igen Chelsea Muco – har spelat i filmer

I början av 2020-talet blev Chelsea en av de mest framgångsrika svenska afrobeat-artisterna. Hon har släppt låtar som Come closer och Rollin, som har tusentals streams på Spotify. Nu är hon rejält taggad på att låta Mello-publiken ta del av genren.

– Jag är så pepp och glad, kul att få representera afrobeats i Mello-scenen. Jag har verkligen inte tänkt så mycket på chanserna på det sättet, mitt huvud fokus är att leverera och ha fett kul, säger hon.

Annons

Förra året medverkade Cheelsea i låten Tillsammans, inom ramen för Black lives matter-rörelsen, ihop med artister som Jireel och Gee Dixon.

Men det är faktiskt inte bara musik som hon håller på med. Cheelsea jobbar också som skådespelare och har synts i en rad filmer genom åren! Här är en lista på filmerna som Chelsea Muco har medverkat i:

  • Kluven dröm (2015)
  • Gola inte (2016)
  • Värmlänningen (2018)

Har Chelsea Muco pojkvän? Egna orden om kärleken

Hur ligger det egentligen till med kärleken? För Hänt avslöjar Chelsea Muco att hon är singel och att hon inte dejtar någon för tillfället.

– Just nu pausar vi dejtinglivet , säger hon till Hänt.

FOTO: Henrik Montgomery/TT, Youtube

Annons