Melodifestivalen 2018: Elias Abbas – allt du behöver veta om honom

Melodifestivalen 2018: Elias Abbas – allt du behöver veta om honom
Elias Abbas tävlar med låten "Mitt paradis" i Melodifestivalen 2018. Men vem är artisten? Vi har svaret!
Annons

Elias Abbas, 16, tävlar i deltävling fyra av Melodifestivalen 2018 med bidraget ”Mitt paradis”. Låten är skriven av Anderz Wrethov, Hamed “K-One” Pirouzpanah och Sami Rekik och blir artistens debut i tävlingen.

Annons

Elias Abbas är Melodifestivalens yngsta deltagare i år och går första året på gymnasiet. Han är född den 1 december 2001 och kommer från Rinkeby utanför Stockholm. För SVT berättar artisten att han vill visa att man kan sjunga glad musik om kärlek och inte bara hård hiphop om man kommer från förorten.

– Jag vill visa att det finns mer möjligheter än de hårda rapparna. Det finns mer möjligheter än den kriminella banan. Jag försöker visa positivitet, kärlek, lycka. Jag försöker sprida bra vibbar så mycket som möjligt. Få alla att må bra, få alla att le, säger han till SVT.

Annons

Artisten släppte så sent som hösten 2017 sin debutsingel ”Min queen”. Hans bidrag, ”Mitt paradis”, handlar om den plats där man mår som bäst .

Se bilder ur Elias Abbas karriär och liv:

SE OCKSÅ: Grädd-challenge med Liamoo – svarar på pinsamma frågor

Foto: IBL

Dela på:
Annons
Laddar