Laila Bagges oro inför sonen Liams beslut: ”Oerhört svårt”

Laila Bagge försöker bestämma sig för vilken gymnasieskola som 15-årige sonen Liam Pitts ska välja.
Laila Bagges äldsta son, Liam Pitts, har precis fyllt 15 år och nu börjar det bli dags att tänka på gymnasievalet – något som ger Laila Bagge bekymmer.
Annons

Laila Bagge, 46, har två barn sedan tidigare relationer, Kit Wahlgren, 7, och Liam Pitts, 15. Nu är det hög tid för Lailas äldsta son att välja gymnasieskola – något som sätter myror i huvudet på hans mamma.

På sin blogg skriver Laila om det svåra i att välja gymnasium.

Annons

Men det som tar upp mest tid för mig och framför allt Liam just nu är gymnasievalet. Det är så oerhört svårt vad man ska välja, speciellt när Liam är helt fokuserad på att satsa på sin idrottskarriär blir det väldigt svårt att kombinera ihop studier med idrott”, skriver Laila Bagge.

Annons

Hon fortsätter:

Det finns väldigt många bra skolor med olika specialinriktningar och det är ju jättebra. Det finns till och med ett idrottsgymnasium här i Stockholm inte alls långt hemifrån heller. Det finns också ett gymnasium där man kan läsa på korrespondens. Det är ju jättestor skillnad mot för många år sedan. Men problemet som jag tycker är att oavsett vilken specialinriktad skola du väljer så måste du också välja ett specifikt program att läsa tex natur, samsam eller sameko.”

Både Laila och Liam har i Lailaland berättat att Liam vill satsa på en karriär som MMA-stjärna. MMA står för Mixed martial arts och och är en sport där de tävlande använder sparkar, slag, kast och markkamp. Laila har uttryckt oro för Liams förtjusning i MMA, men vant sig vid tanken på att detta är något han vill ge sig in i.

Annons

Börjar titta på skolor

På bloggen skriver Laila Bagge nu att de tittar på möjligheten att gå ett gymnasium men den inriktningen. Hon är dock inte nöjd med det upplägg som finns.

Om man tex vill elitsatsa på sin idrott där man kanske tränar flera timmar om dagen då blir det tufft att hinna med studier med sådana inriktningar med. För de flesta specialgymnasier har bara sådana inriktningar”, skriver Laila Bagge.

Hon tycker också att det borde finns större flexibilitet när det gäller att välja gymnasieutbildning.

Varför finns det inte ett system där man kan få ha vissa ämnen obligatoriskt enligt grundnivå för gymnasiet och sedan ha möjlighet att skräddarsy resten av tiden med ämnen man verkligen behöver för det man vill utbilda sig inom eller den inriktningen man vill vidare mot. Alla måste inte ha högskolekompetens”, skriver Laila Bagge.

FOTO: IBL/Helen Naina W. Jåma, IBL/Karin Törnblom 

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…