TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Victorias och Daniels hemliga smeknamn på prins Oscar

05 mar, 2017 
AvEmelie Tholin
Kärt barn har många namn, framför allt i kungliga kretsar.
Annons

Det är inte “prins Oscar” som man hör eka i salarna på Haga slott när mamma Victoria och pappa Daniel tar ton och ropar efter sin son. Enligt initierade källor kallas den lille kungligheten kort och gott för “Oscis“.

Victoria och Daniel kallar sin minsting för "Oscis".
Victoria och Daniel kallar sin minsting för “Oscis”.

Smeknamn har länge varit populära i kungliga kretsar, mycket beroende på att är krångligt att skilja alla Erikar, Fredrikar och Carl åt när överklassen träffas. Prinsessan Christinas make Thord Magnuson, kallas bekant för “Tosse” och kungens bäste kompis greve Carl Adam Lewenhaupt som nyligen avled var ju “Noppe” med hela svenska folket.

Kung Carl Gustaf kallades tidigare för “Tjabo”, men det är det ingen som kallar honom för längre. Nu går han under namnet “Kungen”.

Annons
 Kungen kallas "kungen", kort och gott.
Kungen kallas “Kungen”, kort och gott.

När Victoria var liten tjej var hon “Oja”, eftersom småsyskonen Madeleine och Carl Philip inte lyckades uttala hennes namn på något annat sätt. Madeleine är fortfarande “Len” för väninnorna och i grabbgänget är Carl Philip “Lippy”. Prinsessan Sofia har sitt eget lilla smeknamn på prinsen vilket är “älskling”.

"Oja" ropade syskonen efter Victoria och Carl Philip fick tidigt smeknamnet "Lippy", vilket kompisarna fortfarande kallar honom. Madeleine är "Len" för väninnorna.
“Oja” ropade syskonen efter Victoria och Carl Philip fick tidigt smeknamnet “Lippy”, vilket kompisarna fortfarande kallar honom. Madeleine är “Len” för väninnorna.

Foto: TT, IBL, Kronprinsessan Victoria, kungahuset.se 

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons