LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Svårt sjuka Kate Middleton orkar inte mer – tvingas isolera sig helt

05 jun, 2024 
Elvira Reer
Frågor om Kate Middletons återgång till kungliga plikter är i omlopp. Nu kommer nya besked om prinsessan – hon kanske aldrig återgår till sin tidigare roll.
Annons
Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”Brand logo
Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”

Den 17 januari genomgick prinsessan Kate Middleton, 42, en magoperation och försvann från offentligheten. Kungafamiljen höll hennes hälsa privat medan olika rykten om vart prinsessan hade tagit vägen cirkulerade.

Ett par månader senare uppgav Kate själv genom en video på Instagram att hon hade cancer och att hon hade påbörjat cellgiftsbehandling. Hon avslöjade däremot inte vilken typ av cancer hon har.

Hur Kate Middleton mår idag

Det har funnits mycket spekulationer kring Kates hälsotillstånd och hennes framsteg i cellgiftsbehandlingen. Tidigare har Prins William varit den som ställt upp under offentliga framträdanden, men på senare tid har Kate synts utföra fåtal ärenden både med familjemedlemmar och på egen hand.

"Kate känner sig tillräckligt stark för att vara mycket engagerad med barnen," har en källa tidigare sagt till Us Weekly.

"Kates återhämtning går bra. Hon kan inte träffa många människor eftersom hon är känslig för att bli sjuk och de vill inte att hon ska komprometteras, men hon är uppe och rör på sig", säger en annan källa.

Kate Middletons kungliga roll kan se annorlunda ut

Men frågorna om Kates återgång till sina kungliga plikter kvarstår. Nu visar det sig att prinsessans roll i den brittiska kungafamiljen kan komma se annorlunda ut i framtiden.

Kate kommer inte återuppta sitt kungliga arbete förrän i höst eller till och med nästa år, rapporterar en källa till Us Weekly.

Källan berättar dessutom att Kate för närvarande "omvärderar vad hon kommer kunna ta på sig när hon kommer tillbaka" efter att ha genomgått förebyggande cellgiftsbehandlingar.

Enligt Page Six noterade även den kungliga experten Richard Fitzwilliams att när Kate väl återgår till arbetet kommer det att vara baserat på mycket noggrann avvägd medicinsk rådgivning.

FOTO: TT

Annons