LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Hovet bekräftar sorgliga beskedet – Kate ersätts helt: ”De har skrikit”

31 maj, 2024 
AvPontus Varg
Sedan prinsessan Kate gick ut med sitt cancerdiagnos är allt förändrat.
Nu får prinsessan Beatrice och prinsessan Eugenie kliva in och ta hennes plats.
– Charles vill få in nytt blod, säger en källa enligt Dailymail.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”Brand logo
Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”

Prinsessan Kate, 42, väl och ve har vi kunnat följa i rapporteringar från England. När hon berättade om sin cancerdiagnos gjorde hon det genom ett klipp som har setts av miljarder människor. Hon sa öppenhjärtigt i videon:

– I januari genomförde jag en omfattande magoperation i London. Då trodde man att mitt tillstånd inte var cancerogent. Operationen gick bra, men i undersökningar efter operationen upptäckte man cancer, sa Kate i klippet.

Kate tar ett steg tillbaka

Nu skriver Daily Mail att Kate kommer ta ett steg tillbaka från sina kungliga plikter. Det är den sorgliga sanningen: Kate är så pass sjuk att det är otänkbart att hon ska ta på sig den krävande rollen som offentlig representant för kronan, skriver Svensk Damtidning.

Annons

För maken prins William, 41, blir det bråda dagar i sommar, men en hektisk almanacka. Bland annat ska det firas ett viktigt jubileum. I juni firar britterna att det gått 80 år sedan Dagen D, då de allierade styrkorna landsteg i Normandie och påbörjade den avgörande manövern för att störta Adolf Hitler och Nazi-Tyskland.

”Charles vill få in nytt blod”

Nu har det engelska hovet en plan, uppger Daily Mail. När inte Kate kan närvara så kommer prins Andrews dotter, prinsessan Beatrice, 35, kliva in i den rollen. Även hennes syster prinsessan Eugenie, 34, kommer att rycka in om det behövs. Det är kung Charles som har bestämt detta.

– Charles vill få in nytt blod och han har vänt sig till Beatrice och Eugenie. Han känner att de har mognat till väldigt förnuftiga, väna kvinnor som han tror kommer att bli en verklig tillgång. Charles har lyssnat på folket. De har skrikit efter en kunglig glans när hans skadeskjutna kungahus verkligen behöver utökas, säger en källa till Daily Mail.

FOTO: TT

Annons