TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prinsessan Kate har drabbats av cancer – hjärtskärande orden

22 mar, 2024 
Nu meddelar den brittiska prinsessan Kate att hon drabbats av cancer.
– Beskedet kom som en stor chock säger hon i en video på sociala medier.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungens starka reaktion: ”Det var fantastiskt”Brand logo
Kungens starka reaktion: ”Det var fantastiskt”

Den 17 januari genomgick prinsessan Catherine, även kallad Kate, 42, en magoperation. Efter det har Kate varit försvunnen från offentligheten och tagit ett kliv bort från rampljuset.

Många började spekulera i hur sjuk Kate egentligen var och om det var något allvarligare än en magoperation.

Nu uppger prinsessan i en video på Instagram att hon har cancer. Här är hennes ord översatta till svenska:

– Jag vill ta det här tillfället att säga tack till alla för era underbara meddelanden av stöd och för ert förstående när jag har återhämtat mig från operationen. Det har varit några extremt tuffa månader för hela vår familj, men har haft ett fantastiskt sjukhusteam som har tagit hand om mig, säger hon i ett uttalande på sina sociala medier.

– Allt kommer att bli bra, säger hon.

Prinsessan Kate har cancer: ”Kom som en stor chock”

Kate berättar att när hon genomgick operationen så trodde man inte att det var cancer. Men tester som genomfördes efteråt visade på cancer. Kate berättar även att hon just påbörjat cellgiftsbehandling.

– Det här kom så klart som en stor chock, och jag och William har gjort allt vi kan för att hantera det här privat. Det har tagit tid för oss att berätta det här för George, Charlotte och Louis på ett lämpligt sätt, berättar prinsessan i uttalandet.

Annons