Steffo Törnquist gör narr av prinsessan Madeleine – tydliga piken under direktsänd tv

Steffo, prinsessan Madeleine, Nyhetsmorgon

I fredags uppmärksammade Nyhetsmorgon prinsessan Madeleines 40-årsdag.
Men Steffo Törnquist kunde inte låta bli att skicka en gliring till prinsessan under direktsändningen.
Vad sa han egentligen?
0:30

Efter reklamen: Kungens miss "Glad midsommar"

(0:30)

Slå på ljud

Journalisten, Nyhetsmorgon-profilen och programledaren Steffo Törnquist, 66, är duktig på att dela ut kängor med glimten i ögat. Men ibland kan det landa fel.

I fredags fyllde prinsessan Madeleine, den yngsta i syskonskaran av kungabarnen, jämna 40 år. Något som uppmärksammades av programledarna i Nyhetsmorgon-studion under fredagens sändning.

Men hörde vi rätt? Ja, Steffo gör narr av prinsessan i direktsändning. Läs vidare för att få veta vad han sa!

Därför pratar hela världen om prinsessan Madeleines äktenskap

Så firade prinsessan Madeleine 40-årsdagen – då uppvaktas hon av kungafamiljen

I veckan, dagarna innan prinsessans stora födelsedag, bekräftade det kungliga hovet för Svensk Dam att prinsessan Madeleine inte skulle komma till Sverige för att fira 40-årsdagen.

Prinsessan stannar kvar hemma i USA, där hon och hennes familj är bosatta sedan några år tillbaka. När Hänt når hovets informationschef Margareta Thorgren meddelar hon att kungafamiljen planerade ett digitalt uppvaktande av prinsessan under fredagen.

Kommer svenska kungafamiljen att uppvakta prinsessan vid ett senare tillfälle?

”Ja, när hon är tillbaka i Sverige”, skriver Margareta till Hänt i ett privat meddelande. Prinsessan har ett inplanerat besök till Sverige i slutet på juni.

Mark Levengood om varför han tackar nej till jobb för att vara med maken Jonas

Se klippet här!

Här gör Steffo Törnquist narr av prinsessan Madeleine i direktsändning

Men det var inte bara den svenska kungafamiljen som uppmärksammade prinsessan digitalt. Nej, även Nyhetsmorgon-programledaren Steffo och kollegan Jenny Alversjö, 48, hyllade henne på dagen med gratulationer och en video med bilder och klipp ur prinsessan 40-åriga liv.

Bildspelet, som TV4 har satt ihop, innehåller en video av prinsessan och hennes make Chris O'Neill, 47. Videon är från när paret meddelade allmänheten om deras stundande bröllop, som ägde rum i juni år 2013.

– Ett bröllop kommer ske i sommar, vilket vi ser väldigt mycket fram emot, säger Madeleine i videon.

Sedan tittar hon nervöst på den dåvarande fästmannen och utbrister sedan det onomatopoetiska ordet ”Tihi” för att efterlikna ett gulligt litet fniss. Videon blev viral och har blivit parodierad många gånger om.

Se hela den omtalade videon här nedan:

När Jenny, efter videon, då ska presentera inslagets gäst tillika chefredaktör för Svensk Dam Johan T. Lindwall, 50, får Steffo luft under vingarna.

– Johan Tihi Lindwall, kan man säga det?, utbrister Steffo då med glimten i ögat.

Det vill säga ett tydligt skämt på prinsessans bekostnad. Om prinsessan Madeleine kollade på Nyhetsmorgon i fredags, får vi hoppas att hon tog skämtet med ro. Man får ju bjuda lite på sig själv ändå!

FOTO: TV4, Jonas Ekströmer / TT

SENASTE NYTT!