ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Uppgift: Kronprinsessparet på besök samma dag som skottlossningen

08 aug, 2022 
Victoria, Daniel och Ewa.
Häromdagen skedde det något mycket hemskt i prins Daniels hemort – samtidigt som de ska ha varit där på besök.
Nu berättar hovet hur kronprinsessparet mår.
Annons
Folket rasar mot Victoria och Daniel efter nya bildernaBrand logo
Folket rasar mot Victoria och Daniel efter nya bilderna

Kronprinsessan Victorias man Daniel Westling blev prins Daniel med hela svenska folket när paret gifte sig 2010.

Men innan dess hade Daniel inga kopplingar alls till den kungliga världen, uppvuxen i en liten tätort vid namn Ockelbo. Där växte han upp tillsammans med föräldrarna Olle och Ewa och sin storasyster Anna.

Daniel har tidigare uttalat sig om sin uppväxt i Ockelbo och hur mycket han gillar tätorten och dess invånare.

– I Ockelbo finns ingen Jante, det känns som om det är utraderat. Här är man glad om det går bra för något företag. Då tänker man att det är kul för den personen. Ockelboborna är världsmästare på att stötta varandra. Här finns en lojalitet och tillit mellan människor, har Daniel berättat i en intervju med Arbetarbladet.

Prins Daniels flytt till Stockholm – besöken i Ockelbo

För drygt 30 år sedan valde Daniel att ta sitt pick och pack och flytta till Stockholm för att studera till idrottspedagog, och därefter till personlig tränare, vilken han sedan även började jobba som. Det var tack vare just jobbet som personlig tränare som Daniel och Victoria träffades, då det hela började med att kronprinsessan anlitade Daniel som sin personlig tränare, efter en rekommendation av lillasystern prinsessan Madeleine.

Annons

Efter det är sagan känd, kronprinsessparet har idag två barn tillsammans och har sin bas i Stockholm. Men då och då besöker de såklart prins Daniels familj och vänner i Ockelbo, senast häromdagen. Men tyvärr hände det en mindre rolig händelse under besöket.

Skottlossning i Ockelbo – kronprinsessparet på plats

Enligt uppgifter i sociala medier ska kronprinsessparet varit i Ockelbo under söndagen, samma dag som det rapporterades om en skottlossning mitt i centrala Ockelbo.

En man i 30-årsåldern sköts av en okänd gärningsperson och offret fördes med ambulans till sjukhus. Enligt Aftonbladets uppgifter inträffade skjutningen utomhus i samband med att mannen lämnade en pizzeria.

– Vi söker med patruller och har både hund och helikopter på plats, sa Mikael Lindgren, till tidningen under söndagen.

Hovets svar om händelsen

När Hänt når hovet för att fråga om det stämmer att kronprinsessparet var i Ockelbo under söndagen och hur de mår svarar Margareta Thorgren, hovets informationschef:

”Alla mår bra”, skriver hon i ett sms till Hänt.

Annons