Så är relationen mellan drottning Silvia och Ewa Westling

Drottning Silvia och Ewa Westling

Det var inte enkelt då kronprinsessan Victoria föll för sin Daniel från den lilla landsorten Ockelbo.
Medan mediestormen rasade kring dem båda fanns drottning Silvia och Daniels mamma Ewa Westling vid deras sida – något som lett till att de båda mammorna delar en väldigt speciell relation än idag.

I sju år höll kronprinsessan Victoria relationen med sin blivande man hemlig. Det var på gymmet bland hantlar och träningsredskap som hon träffade sin Daniel Westling. Och man kan knappast säga att relationen gick fort fram.

Innan den blivande prinsen presenterades för det svenska folket ville de nyförälskade två vara säkra på att de var rätt för vandra. Kanske låter det som en enkel match, men då man talar om självaste kronprinsessan är så knappast fallet. För att undvika medias smattrande blixtrar höll de relationen så hemlig som möjligt och endast deras närmsta visste om att de träffades.

– Att falla ner och fria efter ett år hade nog varit ganska misslyckat, har Victoria tidigare sagt till Svensk Dam om beslutet att hålla relationen hemlig.

Ewa Westlings ord om svärdottern

Men för att klara av att hålla en kärleksrelation levande samtidigt som de var tvungna att smyga runt osedda var de beroende av dem de har omkring sig. Inte minst drottning Silvia och Daniels mamma Ewa Westling hade en avgörande roll.

Ewa Westling och drottning Silvia

Drottning Silvia och Ewa Westling har en god relation

Medan mamma Silvia med öppna armar tog emot dotterns nya kärlek på Solliden och bjöd på familjemiddagar ute på Slottet Drottningholm stod Ewa Westling för den mer neutrala biten. För henne spelade det ingen roll att Victoria en dag kommer bli Sveriges drottning, utan behandlade sin svärdotter som hon vore vilken flicka som helst.

– Hon är en underbar svärdotter, jättemysig, har Daniels mamma sagt om kronprinsessan.

De båda mödrarnas arbete för att få de nya familjemedlemmarna att känna sig som en del av familjen, utan att resten av Sveriges befolkning skulle stoppa näsan i förhållandet, har skapat ett alldeles speciellt band dem emellan.

Lever olika liv

Det skiljer bara ett år mellan drottning Silvia, 76, och Ewa Westling, 75. De båda syns ofta gå och småprata vid diverse kungliga bröllop, dop och födelsedagar. Men trots det lever de vilt skilda liv.

Medan Ewa tillsammans med maken Olle Westling, 75, lever ett lugnt liv i villaområdet i Ockelbo närvarar drottning Silvia vid kungliga antaganden världen över.

Ewa Westling och kungen

Ewa Westling passade på att ta sig en sväng om med kungen under prins Daniels och kronprinsessans Victorias bröllop.

Trots det är familjerna goda vänner och paret Ewa och Olle Westling är ständigt självklara hedersgäster på det kungliga slottet. Under Victoria och Daniels bröllop höll Olle ett tal där han passade på att skicka en hälsning till samtliga av de nya familjemedlemmarna.

– Era känslor smittar av sig på omgivningen. Hela kungafamiljen har tagit emot oss med stor värme, sa han då skriver Svensk Dam.

SENASTE NYTT!