hänt exklusivt

Oron för prinsessan Sofia och prins Carl Philip – Skansen-Jonas varning efter nytillskottet

Prinsessan Sofia, prins Carl Philip och Jonas Wahlström

Prinsparet har välkomnat en ny familjemedlem på Villa Solbacken.
Nu berättar Skansen-Jonas Wahlström om orosmomentet kring det nya husdjuret.
Här rockar prinsparet loss – Se klippet
0:21

Efter reklamen: Här rockar prinsparet loss – Se klippet

(0:21)

Slå på ljud

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har utökat familjen ytterligare med ett husdjur.

Prins Alexander, 6, prins Gabriel, 5, och yngsta sonen Julian har redan borderterriern Siri – men nu har de alltså även fått välkomna ödlan Blixten till familjen på Villa Solbacken.

Vad det är för ras på reptilen är ännu okänt men när Hänt besöker Skansen-Jonas Wahlström så berättar han om riskerna som finns med att ha en hund och en ödla under samma tak.

– Det beror på vad det är för ödla och vad det är för hund. En liten ettrig terrier som ser en ödla krypa runt på golvet den skulle säkert glatt sätta tänderna i den. Inte för att äta upp den, men för att jaga den. Och det är ju inte så bra, säger Jonas och fortsätter:

– Terrier är ju lite ettriga sådär mot saker och ting. Kommer det en mus springandes då är de ju på den, och då spelar det ingen roll om det är en ödla. De kan lika gärna bita i en ödla som i en mus.

Skansen-Jonas om varför man väljer en reptil som husdjur

Att det blev just en reptil som flyttade in hos prinsparet kan det finnas flera anledningar till. Jonas berättar att det finns flera fördelar med att ha en ödla som husdjur.

– De kostar kanske en tiondel av vad en hund kostar. Mamma och pappa behöver inte gå ut med ödlan i koppel titt som tätt som man gör med en hund.

Vi får bara hoppas att hunden Siri håller sig borta från Blixten.

Borderterriern Siri kördes hem av polisbuss

Men helt problemfritt är det inte att vara husse och matte till borderterriern Siri. Det är nämligen flera gånger som hon hittats av förbipasserande på Djurgården efter en rymning.

Vid ett tillfälle var det en person som hittade Siri och körde henne till polisstationen där hon fick tillbringa fyra timmar innan de kommit fram till vilka ägarna var.

Hon skjutsades senare hem till Villa Solbacken i en polisbuss. Vilket äventyr!

Siri var omtöcknad och trött efter sina okända upptåg under dagen. Kollegan från turlag 7 fick bära Siri ut till polisbussen, där hon snabbt somnade i hennes trygga famn. Väl hemma möttes patrullen av husse och matte som varit mycket oroliga. Detta byttes snabbt mot lättnad och glädje. Vi finns till för prinsar och prinsessor också” skrev Norrmalmspolisen på Instagram.

Ödlan Blixten är förhoppningsvis lite enklare att hålla koll på!

FOTO: Fredrik Sandberg/TT/Tim Aro/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN