prins carl philip

Prinsessan Sofias och Carl Philips familjelycka avslöjad – glädjen över nytillskottet

Prins Carl Philip, prinsessan Sofia

Nyligen kunde Svensk dam avslöja att prins Carl Philip och prinsessan Sofia utökat sin familj med ytterligare ett husdjur.
Det är nämligen ödlan Blixten som har flyttat in på Villa Solbacken.
Här tackar Prins Carl Philip sjukvårdspersonalen för sitt arbete under coronapandemin
1:01

Efter reklamen: Här tackar Prins Carl Philip sjukvårdspersonalen för sitt arbete under coronapandemin

(1:01)

Slå på ljud

Prinsessan Sofia, 37, och prins Carl Philip, 43, lever lyckligt gifta sedan flera år tillbaka. De har tre barn ihop, sönerna prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian. Men familjen är större än så, borderterriern Siri är också en trogen familjemedlem som prinsparet skaffade redan innan sönerna kom till världen.

Nu kan Svensk dam avslöja att familjen har utökats med ytterligare ett husdjur.

2021 var prinsparets hund Siri på vift

Alla som har hund vet att det är mycket att stå i – helst när dem har tendens till att rymma iväg. Prinsparets hund är känd för att vara snabb iväg och när hon inte ska. Den lilla borderterrien har nämligen rymt flera gånger tidigare.

Förra november var Siri ute på vift igen och hittades då av Angelina och hennes vän under en promenad på Djurgården. För Expressen berättade Angelina att hunden var väldigt lugn och verkade känna sig hemma i området.

Eftersom Siri hittades i närheten av där prinsparet bor så misstänkte Angelinas vän att det var just deras hund, och gick dit tillsammans för att knacka på och fråga. Det visade sig att det var kungligheternas hund och Carl Philip kom själv till dörren för att tacka vännerna för att de fört hunden tillbaka till sitt hem.

Prins Carl Philips familjelycka med Sofia

Nu möts vi av glädjebeskedet att prins Carl Philip och prinsessan Sofia har skaffat ytterligare ett husdjur. Det är nämligen ödlan Blixten som har flyttat in på Villa Solbacken.

Det ovanliga namnvalet kan vara på grund av att småprinsarna är stora fans av den populära Disneyfilmen Bilar, där en av figurerna heter Blixten McQueen. Namnet kan också grunda sig i pappa prins Carl Philips stora bilintresse.

Det är fortfarande oklart vad för typ av art som prinsparet har skaffat. Men det skulle kunna vara en gecko. Den sortens ödla är perfekt för familjer som skaffar en ödla för första gången och den vanligaste husdjursödlan.

Leopardgeckon är väldigt snäll och fredlig och blir inte större än 20-25 centimeter med svans. De blir lätt tama och biter väldigt sällan” skriver zoo.se på sin hemsida enligt Svensk Dam.

Så fint med en till familjemedlem! Och en leopardgecko kan leva upp till hela 20 år, så det kan bli så att prinsparet får ta hand om ödlan en lång tid framöver.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN