LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Skandalen på begravningen avslöjad – kan förlora jobbet

21 sep, 2022 
André Färnsveden
Brittiska kungafamiljen.
Den populära programledar-duon möttes av kritik efter drottning Elizabeths begravning.
Nu riskerar de att förlora jobbet.
Läs mer här!
Annons
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronenBrand logo
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronen

Drottning Elizabeth II gick bort i början på september och nyligen hölls hennes begravning i kyrkan Westminister Abbey, där hon en gång blev krönt till drottning för 70 år sedan.

Men från hennes död till begravningen har det hänt en hel del dramatik i Storbritannien. Allt från en vakt som svimmat till en civil som gripits efter att ha hoppat fram till Elizabeths kista.

Kungliga vakt kollapsade

Efter att drottningen somnade in i slottet Balmoral, fördes hennes kista till London och The Ball Room i Westminster Hall. Där fick de som ville ställa sig i kö för att ta farväl av Elizabeth.

Men innan folk fick börja köa hölls en gudstjänst för att hedra drottningen. Ceremonin live-sändes men fick avbrytas när en av de kungliga vakterna plötsligt kollapsade. I sändningen ser man mannen försöka tillrätta balansen innan han faller med ansiktet först ner på det hårda stengolvet.

Annons

Attacken mot Kung Charles

När folk väl fick börja köa för att visa sin respekt för drottningen blev köerna så långa att en man fick nog av väntandet. Han hoppade ur kön och sprang fram till den upphöjda plattformen där kistan låg, och rörde vid den.

Mannen bröt mot reglerna då det var strängt förbjudet att närma sig drottningens kista och arresterades för sin handling.

Men det fanns även fler som inte verkade uppskatta de långa köerna.

Programledarna riskerar jobbet

I Storbritannien sänds programmet This Morning, som är ett liknande koncept till svenska Nyhetsmorgon. De två programledarna Holly Willoughby, 41, och Phillip Schofield, 60, har blivit stora profiler efter sina många år i tv-rutan.

Men nu verkar tittarna ha fått nog efter en händelse runt begravningen. Det var nämligen så att under live-sändningen av Elizabeths långa avskedsceremoni upptäckte folk att de hade stått i snabbkön, medan civila fick köa i över tio timmar för att komma in i kyrkan.

En petition startades för att få programledarna sparkade, och den har nu fått över 33 000 signaturer, rapporterar Daily Mail.

Efter händelsen gjorde Holly ett uttalande där hon förklarade att hon endast gjorde det för att kunna rapportera för de miljoner människor som inte fick möjligheten att besöka kyrkan och att hon aldrig skulle tränga sig i en kö.

FOTO: i-Images / Pool/ TT

Annons