AvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjar
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Sanningen om Villa Loviseberg – kommer prinsessan Madeleine flytta in?

12 jun, 2023 
Villa Loviseberg såldes i december 2021.
Statens fastighetsverk köpte sekelskiftesvillan för 59 miljoner av kungaparets nära vänner.
Kommer prinsessan Madeleine flytta in?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nicky Hilton chockar på röda mattan visar upp sin outfiten på MaxMaraBrand logo
Nicky Hilton chockar på röda mattan visar upp sin outfiten på MaxMara

Nyheten om att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill med familj flyttar hem till Sverige slog ned som en bomb.

Frågorna blev många, såsom var barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne ska gå i skolan och var de ska bo.

Enligt uppgifter kunde det röra sig om anrika Villa Loviseberg som såldes förra året för skyhögt miljonbelopp. Villan ligger i Ulriksdals slottspark, en bit utanför Stockholms innerstad.

Prinsessan Madeleine flyttar inte till Villa Loviseberg

I över 40 år bodde kung Carl Gustaf och drottning Silvias nära vänner Hans Eric och Eva Benita Brodin i huset som såldes 2021 till Statens Fastighetsverk för 59 miljoner. Villa Loviseberg ligger på statens mark, disponeras av kungen, men administreras av Statens fastighetsverk.

Annons

Huset är på nästan 400 kvadratmeter med en stor lummig trädgård. Med villan tillkommer även ett gästhus, stall och egen tennisbana, något Hänt skrivit om tidigare.

För ett par månader sedan rapporterade Svensk Dam, enligt uppgifter, att prinsessfamiljen på sikt kan komma att bosätta sig i Villa Loviseberg.

Något som nu dementeras av Staffan Larsson, ståthållare och chef för Ståthållarämbetet. Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill kommer inte flytta in i villan.

– Nej, det är den inte. Det har aldrig varit aktuellt. Vem som ska bo där har vi ännu inte fått någon information om, säger Staffan Larsson till Expressen.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill under nationaldagsfirandet.

Ska användas som evakueringsbostad

SFV fick tillträde till huset i december 2021 och förra året förklarade Peter Wallin, fastighetsdirektör på SFV, att villan ska användas som en eventuell framtida evakueringsbostad.

Annons

– Det kommer troligtvis stå tomt hela 2022. Det är tidigast aktuellt som evakueringsbostad 2023, berättade han för Expressen.

FOTO: TT

Annons