ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Uppgifter: Prinsessan Madeleine flyttar till Villa Loviseberg

23 mar, 2023 
prinsessan madeleine med familj
Senare i år flyttar prinsessan Madeleine till Sverige.
Enligt uppgifter till Svensk Dam kan prinsessfamiljen på sikt bosätta sig i Villa Loviseberg – belägen i Ulriksdals slottspark.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappenBrand logo
Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappen

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har beslutat sig för att flytta hem till Sverige med barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Efter fem år i Florida ligger nu den exklusiva villan ute till försäljning och prinsessan Madeleine tar steget att komma hem efter över 10 år utomlands.

”Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill har beslutat att familjen tills vidare ska vara bosatt i Sverige”, skrev hovet.

Det informerades i samma veva att familjen kommer bosätta sig i sjurummaren i hovstallet, våningen där prinsessan vanligtvis bor när hon besöker Sverige. Men enligt uppgifter till Svensk Dam pekar mycket på att prinsessan kan komma att bo i Villa Loviseberg.

Annons

Var ligger Villa Loviseberg?

Villa Loviseberg ligger i Ulriksdals slottspark, en bit utanför Stockholms innerstad. I över 40 år bodde kung Carl Gustaf och drottning Silvias nära vänner Hans Eric och Eva Benita Brodin i huset som såldes 2021 till Statens Fastighetsverk.

Priset? Hela 59 miljoner kronor.

Den exklusiva och anrika villan är på nästan 400 kvadratmeter omringad av en lummig trädgård. Med villan tillkommer även ett gästhus, stall och egen tennisbana.

Villa Loviseberg
Villa Loviseberg i Ulriksdals slottspark.

Statens fastighetsverk köpte villan för att använda som evakueringsbostad

Myndigheten Statens Fastighetsverks uppdrag är att bevara och utveckla statligt ägda kulturhistoriska fastigheter. Till exempel de kungliga slotten och regeringsbyggnader, skriver Expressen.

Annons

Villa Loviseberg ligger på statens mark, disponeras av kungen, men administreras av Statens fastighetsverk.

SFV fick tillträde till huset i december 2021 och i februari förra året förklarade Peter Wallin, fastighetsdirektör på SFV, att villan ska användas som en eventuell framtida evakueringsbostad.

– Det kommer troligtvis stå tomt hela 2022. Det är tidigast aktuellt som evakueringsbostad 2023, berättade han för Expressen.

Villa Loviseberg har ett unikt läge med endast tio minuter från Stockholms innerstad och knappt en halvmil från kronprinsessan Victorias och prins Daniels bostad Haga slott.

FOTO: ANDERS WIKLUND / TT

Annons