LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Sanningen bakom prinsessan Sofias rosa klänning: ”En kreation som tillhör”

31 jul, 2022 
Felicia Hovryd
Prinsessan Sofia har en rosa klänning och prins Carl Philip har en svart kostym.
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip delade ut pris under QX-galan 2022. Under galan hade Sofia en chockrosa klänning. Nu avslöjas det att klänningen tidigare burits av en folkkär tv-profil.
Annons
Prinsessan Sofia oigenkännlig – bilderna innan hon blev prinsessaBrand logo
Prinsessan Sofia oigenkännlig – bilderna innan hon blev prinsessa

Prins Carl Philip, 43, och prinsessan Sofia, 37, bor tillsammans med sina tre barn på Djurgården i Stockholm – prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian.

Sanningen om prinsessan Sofias rosa klänning

Under QX-galan 2022 var prinsparet på plats för att dela ut ett pris till vinnaren i kategorin av nominerade till Årets hetero. Vinnaren blev artisten Benjamin Ingrosso, 24.

I sitt tacktal berättar Benjamin hur han som liten drömde om att bli bög då mamma, Pernilla Wahlgrens, 54, musikalartist kollegor var just gay. Och i slutet av talet gör han det förbjudna.

– Nu blev jag bara artist. Men vem vet, nästa år kanske jag tar hem årets homo. Till alla er som tvekar på er själva där ute, tro mig, det är bara att köra på! Vi finns här för er. Fan vad ni är fina. Puss.

Att svära tillhör ju inte vett och etikett, och framförallt inte framför kungligheter. Men det var inget som Benjamin reflekterade över där och då, utan körde på som vanligt.

Annons

Dagen till ära var prinsparet piffade till tänderna, prinsessan Sofia i en chockrosa chiffongklänning och maken Carl Philip i en svart kostym med fluga och en blomma i matchande rosa färg som Sofias klänning.

Men klänningen har tidigare burits av en annan celebritet innan Sofia.

Klänningen gjordes till folkkära programledaren

Klänningen som är skapad av modedesigner Lars Wallin gjordes till en början till ingen mindre än programledaren Petra Mede, 52.

”Klänningen prinsessan Sofia bar på QX-galan skapades från början för Petra Mede vilken hon bar på Guldbaggegalan 2017.”, skriver Lars Wallin på Instagram och fortsätter:

”Efter några kungliga ändringar gjorde den tidlösa coutureklänningen succé på prinsessan och är nu en kreation som tillhör Lars Wallins couturearkiv.”

I samband med att Sofia lånade klänningen gjordes justeringar på klänningen för att passa prinsessan. Klänningen hade till en början en urringning, men när klänningen skulle bäras av prinsessan Sofia placerades den istället på ryggen och blev en stilren detalj.

Prinsessan Sofias fantastiska chockrosa klänning under QX-galan.
Justeringarna på den chockrosa klänningen som gjordes till prinsessan Sofia.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons